De slaapkamer van de driejarige Lisa is een klein beetje saai. De meubeltjes zijn steriel wit en de antieke kast maakt de ruimte juist weer onnodig zwaar. Tijd voor wat kleur! Het enige kleurrijke in Lisa’s kamertje is het fleurige behang. Dit is dan ook een goed uitgangspunt voor een minimetamorfose. Met een paar kleine aanpassingen kan heel gemakkelijk een vrolijke peuterkamer voor deze kleine prinses worden gemaakt.

Gebruik meer kleur

Om voor een peutermeisje een roze kamertje te maken, is natuurlijk niet zo origineel. Door er een aantal blauwaccenten in aan te brengen, houdt je de kamer spannend. Met hulp van de twee buurvrouwen wordt de donkerbruine kast in een vrolijk blauw kleurtje geverfd. Zo blijf je minder hangen in een zoet roze sfeer en creëer je wat meer warmte.

Om een leuke draai te geven aan de witte gordijnen is dippen de oplossing! Zo lijkt het alsof de onderkant van een gordijn in een pot verf is gedompeld. Het leuke is dat je dit heel makkelijk helemaal zelf kan doen en dus ook zelf de kleur kan bepalen. Daarnaast kun je ook een groot aantal andere meubels dippen. Een saaie, bruine stoel kan je bijvoorbeeld voor een deel in een mooie kleur schilderen. Zo maak je én iets unieks én iets modieus.

Simpel, maar spannend

Door ook met de meubels te schuiven kan je je hele kamer weer een fris gevoel geven. Als je alle meubels tegen de muren aandrukt, voelt de kamer al gauw wat stijfjes aan. Door hier om de zoveel tijd een beetje mee te spelen, houdt je je kamer spannend. Aan de wand krijg je dan ruimte voor leuke dingen, zoals de kunstwerken die de kleine voor je maakt. Met een eenvoudig multiplex opklapbaar bureautje, die je makkelijk zelf kan maken, kan je ook iets leuks voor op de muur creëren. Hier kunnen die kunstwerken dan weer aan worden gemaakt.

Met wat kleine veranderingetjes maak je de slaapkamer van je peuter weer helemaal up-to-date. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe spiegel, een nieuw kleedje of zelfs iets als een nieuwe deurknop voor op je kast. Ook met wat nieuwe haakjes of plankjes kan je meer opbergruimte creëren. Ook wat nieuwe kussentjes passend bij de nieuwe kleurtjes geven je slaapkamer weer net wat extra’s!