Tuin
Romantische cottage-tuin (deel 2)
Een verweerde tuinset, een dooie moestuin en nou ja, best veel saaiigheid. Zo is de tuin van Regina en haar zoontjes Job en Cas. Graag zou Regina romantiek en gezelligheid in haar tuin willen. Dit is deel 2 van de metamorfose!

Vorige week zag je hoe Tom een begin maakte aan deze tuin in klassieke Engelse stijl. Hij plaatste kenmerkende stenen muurtjes, en voor de bestrating gebruikte hij oude Waaltjes en meerpalenhout. En ook aan kat Pleun werd gedacht: voor haar plaatste Tom een kattenboom. In de borders kwamen veel kleurige bloemen. Ondertussen staat in het midden van de tuin een pergola met een stokroos er tegenaan.

Landelijke overkapping

Tom gaat verder met de kapschuur, achterin de tuin. Voor het dak gebruikt Tom oud-Hollandse blauwgrijs-gesmoorde dakpannen. Die kleur is verkregen door de pannen tijdens het bakproces te smoren. Omdat ze best oud zijn en niet overal even strak kan het zijn dat ze water door gaan laten. Daarom is er een damp-open folie onder gelegd, waardoor het dak alsnog waterdicht is. 

Romantisch zitje

Van douglashout en terrastegels maakt Tom een romantisch bankje. Daarop kan je naast elkaar zitten, maar ook tegenover elkaar. We hebben hier voor je opgeschreven hoe je dit bankje maakt!

Nooit genoeg bloemen

Vorige week plantte Tom al een hoop petunia's en boerenorchideeën in de bloemenperkjes. Deze week zet Tom nog meer bloemen neer, waaronder de lavendel, hortensia en dipladenia. Lees hier meer over deze romantische zomerbloeiers. 

Het eindresultaat...

Evelyn en Tom sjouwen nog wat meubelen de tuin in, verzorgen de boel met wat aankleding en Reitse zorgt voor een lekker stukkie Engels vlees van de barbecue. En dan kunnen Regina, Job en Cas erbij gehaald worden. Dit is het eindresultaat, met eerst nog even een fotootje van hoe het was:

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Vul hier je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrief.
Dit is geen correct e-mailadres We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen.