Tuin
Een zomer lang bloemen
Bloemen, bloemen en nog eens bloemen! Wij krijgen er geen genoeg van. In de cottage-tuin plant Tom er een hele hoop. En het zijn allemaal bloemetjes die de hele zomer bloeien.

Vorige week zorgde Tom al voor een zee aan bloemen in de cottage-tuin. Zo plantte hij verschillende kleuren van de petunia en de boerenorchidee. Maar een tuin heeft nooit genoeg bloemen, dus Tom heeft er nog veel meer meegebracht. 

Hortensia

De hortensia is een favoriete bloem van veel mensen. Het is een vaste plant, dus hij komt ieder jaar terug. Hij is makkelijk te onderhouden; zolang je 'm water geeft heeft 'ie elk jaar mooie bloemen. De ene soort, de Hortensia Hydrangea, moet je niet snoeien, want dan loop je de kans op bloemen mis. Bij de andere soort, de pluimhortensia, kan je dat wel doen. 

Dipladenia

Nog zo'n ultieme favoriet van velen is de dipladenia. Het is een klimplant die het goed doet in de halfschaduw. Je hebt 'm in meerdere kleuren en hij groeit door tot in november. De dipladenia geef je een langzaam werkende meststof, waar 'ie het hele seizoen op kan teren. De plant heeft voldoende water nodig, en je kan 'm prima snoeien. De dipladenia bloeit al van de vroege zomer tot het einde najaar. In het winter moet je 'm naar binnen halen, want winterhard is 'ie niet. 

Struikmargriet 

Ook de struikmargriet is niet winterhard. Wél bloeit hij de hele zomer door, als je hem maar voldoende water geeft. Heb je niet zoveel zin in of tijd voor de verzorging van bloemen in je tuin? Plant dan veel van dezelfde bloemen. Zo hoef je je niet bezig te houden met verschillende bloemen, die elk weer om een andere soort verzorging vragen. 

Campanula

De vrolijke campanula mag niet in deze bloementuin ontbreken. Je kent 'm ook wel als de klokjesbloem. Ook dit plantje past perfect in een romantische tuin als deze; met z'n volle bos schattige bloemetjes is het een echte veldbloem. 

Tags: bloemen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Vul hier je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrief.
Dit is geen correct e-mailadres We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen.