Tuin
Kluskampioen Ronald Mulder
Hebben wij even geluk! Tom en Evelyn gaan langs bij schaatskampioen Ronald Mulder. En wat blijkt; hij is een groot fan van ons programma. Samen met Ronald klussen we een superstoere zandbak voor zoon Mees in elkaar.

Ronald woont samen met zijn vrouw Inge en zoontje Mees in Zwolle. Je kent 'm van zijn bronzen medaille op de Olympische Spelen, maar ook van zijn kampioenschap inline-skaten. Vandaag checken we of hij ook kampioen klussen is!

Zelfgemaakt

Ronald is in ieder geval gek op dingen maken. Zo heeft hij de wandkast in de woonkamer zelf in elkaar gezet: een combinatie van buizen en houten planken. Ook de steigerhoutenbank in de tuin is een projectje van de schaatser zelf. 'Dat is het eerste wat ik hier heb gemaakt.' Hetzelfde steigerhout komt weer terug op de eerste verdieping, waar Ronald eigenhandig een schuifdeurconstructie heeft gemaakt.

Pronkstuk 

In de vitrinekast in de woonkamer staat Ronalds Olympische medaille. Die heeft een tijdlang ergens weggestopt gestaan, maar sinds kort staat 'ie dan toch echt te pronken in de kamer. 'Als je 'm zo ziet staan, is het qua kleur net een gouden,' grinnikt de schaatser. Ronalds doel is om er ooit een écht gouden plak neer te zetten.

Steigerhoutliefde 

Omdat Ronald zo gek is op steigerhout, maakt hij samen met Tom een stoere kraanwagen voor zoontje Mees. Er komt een zandbak in voor Mees, en in de achterbak kunnen pa en ma wat mooie plantjes kwijt. Wil je ook zo'n steigerhouten kraanwagen maken? Hier vind je de werkbeschrijving!

Opgefleurd

Nu we er toch zijn, fleuren we Ronalds tuin meteen een beetje op. In de borders plaatsen we een combinatie van de Erysimum, de muurbloem, met de Senecio senetti. Het is een combinatie van rood, wit en paarse bloemetjes. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Vul hier je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrief.
Dit is geen correct e-mailadres We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen.