Huis
DIY: Salontafel met greepjes
Deze salontafel heeft een praktische functie, maar ook een decoratieve functie. Je kan er mooie spulletjes op kwijt die je uit wil stallen. Door de massieve poten krijgt 'ie een stoere uitstraling. Hier lees je de werkbeschrijving!

Thomas maakt de salontafel in de Almerense woonkamer. Hij gebruikt multiplex en geeft de tafel met beits een warm kleurtje. De breedte van de tafel is 2 meter en de hoogte 50 centimeter. 

Wat heb je nodig?

  • 3 Planken populieren multiplex 244 cm x 122 cm / 18 mm dik 
  • Beits, wij gebruiken deze
  • Boor en schroeven
  • Freesje
  • Verfspullen
  • 6 onderscharnieren
  • 3 leren greepjes

Stap 1

Bij dit materiaal hoef je niet voor te boren, want populieren multiplex laat zich makkelijk bewerken. Je kan dus direct de onderdelen aan elkaar schroeven. Maak eerst de ombouw voor de laden. Je hebt 3 lange platen nodig van 200 bij 35 cm. Verder maak je 4 planken van 35 bij 35. Twee daarvan maak je vast aan de zijkant en twee gebruik je als tussenschot tussen de lades. 

Stap 2

Maak twee massieve blokken als poten. Die kan je hol laten. Wij hebben deze poten 35 cm bij 20 cm gemaakt. 

Stap 3

Van de deurtjes maak je klepdeurtjes. De scharnieren komen straks aan de onderkant. Maak eerst gaten voor de onderscharnieren met een freesje. Nadat je de scharnier-onderdelen hebt vastgeboord aan zowel de deurtjes als de kast zelf, wacht je nog even met het aan elkaar vast maken. 

Stap 4

Je gaat namelijk eerst nog even beitsen. Zorg dat je dat snel doet, zodat je geen aanzetten ziet. Hierna kunnen de deurtjes worden vastgemaakt. 

Stap 5

Bevestig de greepjes vast op de deurtjes, en dan ben je klaar! 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Vul hier je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrief.
Dit is geen correct e-mailadres We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen.