Tuin
Stoere tuin (deel 2)
Lize en Ruud hebben veel aan hun huis verbouwd. Nu het klaar is, ziet het er prachtig uit. Graag zou het koppel een tuin hebben die past bij hun industriƫle inrichting. Want op dit moment is de tuin nog een troosteloos verhaal!

Vorige week zag je hoe Tom een begin maakte aan deze Hillegomse tuin. Zo plaatste hij een hederahaag, plantte hij mediterrane planten en legde hij een strakke, industriële vlonder neer. 

Groen, zwart en wit

Ondertussen is Tom al een stuk opgeschoten. Inmiddels staan de borders vol met allerlei planten, waaronder de zwarte bamboe. Deze donkere plant steekt mooi af tegen de lichte pebbles; pebbles zijn de lichtgekleurde, ovale steentjes die op de grond liggen. 

Ibiza-stoel 

Tegen een overgebleven stukje schuur uit de 'oude' tuin maakt Tom een stoere stoel van douglashout. Het is een strandstoel waarmee je je zo op Ibiza waant. Met een paar kussentjes erin kan je er heerlijk in chillen. En onderin zit een extra vakje; handig voor boeken en tijdschriften. Hier lees je de werkbeschrijving! 

Zonnedoek 

Omdat deze tuin op het zuiden ligt, is er altijd zon. Maar omdat Tom de bewoners ook de keuze wil geven om in de schaduw te zitten, spant hij een zonnedoek tussen een paar tuinpalen. Het doek valt in hoogte te verstellen, waardoor je zelf kan bepalen waar en hoeveel schaduw je in je tuin wil hebben. 

Vleesjes aan het spit

Om deze tuin in te wijden hebben we grillmaster Reitse ingevlogen om een lekker zomers maaltje te bereiden. Hij gebruikt daarbij een handige compacte barbecue, die je ook makkelijk mee kan nemen als je wil picknicken bijvoorbeeld. Een handig snufje aan de barbecue is dat je spiesjes kan draaien met een speciale spit die werkt op een motortje. Je eten wordt dus vanzelf rondgedraaid. Hier lees je er meer over. 

Lampen op zonne-energie

Op verschillende plekken in de tuin plaatst Tom spots om de tuin en het groen erin te verlichten. Al deze lampen werken op zonne-energie, wat ze duurzaam maakt. Ook scheelt het een hoop gedoe met snoeren en elektriciteit. Hier lees je wat meer over deze lampen.

En dat ziet er dan zo uit...

Hieronder zie je het eindresultaat van deze metamorfose. Een stoere tuin was de bedoeling, waar uitgebreid geborreld kan worden met vrienden. Qua stijl moest de tuin passen bij de industriële inrichting van het huis. Goed gelukt, toch?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Vul hier je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrief.
Dit is geen correct e-mailadres We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen.