Huis
In Amerikaanse sferen met Eddy
Als we op bezoek zijn bij televisie- en radiomaker Eddy Zoëy, wanen we ons al snel in Amerikaanse sferen. Een oude auto voor de deur, versterkers en gitaren en een Amerikaanse eethoek; deze man is duidelijk gek op The States.

Om geheel in het thema te blijven, klussen we samen met Eddy iets typisch Amerikaans in elkaar. Maar goed; eerst een rondleiding door dit toffe huis! 

Kunst en muziek

Al bij binnenkomst staat er een flinke versterker in de hal. 'Ik grossier in versterkers en gitaren,' vertelt Eddy. Eddy houdt zich dan ook veel bezig met muziek en kunst, iets wat duidelijk te zien is in zijn interieur. In elke kamer hangen wel gitaren en schilderijen, deze laatste veelal gemaakt door Eddy zelf. 

Schilderzolder

Het maken van al die schilderijen gebeurt op Eddy's zolder. Daar legt hij dan een canvas op de grond, waarna hij het met allerlei soorten verf bespat. 'Het is echt gooi- en smijtwerk.' Volgens Eddy is kunst heel natuurlijk voor hem. 'Televisie maken is eigenlijk een heel gekke afslag geweest. Ik vind het leuk om te doen, maar mijn hart ligt bij kunst. En muziek. Het is niet dat ik me de pleuris verveel als ik geen televisie maak. Ik ben eigenlijk gewoon een geflipte kunstenaar.' 

Eten op z'n USA's

Eddy's eethoek lijkt zo uit een Amerikaanse film te komen; het is zo'n typische 'diner'De keuken past er perfect bij, in z'n felrode kleuren en glanzende materiaal. Die heeft Eddy laten maken. 

Barbecuen in een autowrak

Over Eddy's inrichting valt naar huis te schrijven, maar in zijn tuin ontbreekt nog dat typisch Amerikaanse sfeertje. Dus daar gaan wij wat aan doen! Samen met Thomas bouwt Eddy een barbecue in de kofferbak van een oude auto. Wil jij ook zo'n coole barbecue? Lees hier de werkbeschrijving!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Vul hier je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrief.
Dit is geen correct e-mailadres We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen.