Tuin
Thuis bij onze eigen Evelyn
40 afleveringen lang ging Evelyn op visite bij bekend Nederland. Maar nu is het haar beurt! Dit keer laat zíj haar huis zien. Net gekocht!

Als wij langskomen, zit Evelyn midden in een verhuizing. Ze heeft net een nieuw huis gekocht, waar ze met haar kinderen Roef en Liva woont. Het is een jaren-30-woning waar ze flink aan heeft moeten verbouwen. 

Bouwval

Sinds de jaren 30 was er helemaal niks meer aan het huis gebeurd. Het was dus echt een bouwval. Toen de boel werd gesloopt, kwam er zelfs stro uit de muren. 'Het leek wel een koeienstal,' vertelt Evelyn. Het achterste deel van de kamer heeft Evelyn erbij aan laten bouwen.

Piano spelen

In de woonkamer prijkt een piano, maar zelf speelt Evelyn daar niet op. 'Vroeger vond ik dat wel even leuk, maar toen ik elke dag moest oefenen ging ik veel liever buiten spelen en paardrijden. Roef is degene die nu piano speelt.' 

Boekensysteem

De boekenkast, bestaande uit allemaal kistjes, heeft Evelyn al jaren. Ze verhuist de kast elke keer mee. Met stickers heeft Roef een systeem bedacht waardoor de kast er steeds op precies dezelfde manier bij staat als in het vorige huis, met de kistjes op dezelfde plek. 

Handige Harries

Nu Tom en Thomas bij Evelyn zijn, helpen ze haar meteen met wat handige klusjes voor in huis. Thomas maakt een handige trapkast, zodat de ruimte onder de trap goed benut wordt. Hij gebruikt hardhouten planken, die hij optisch dikker maakt. Dat doet hij door een extra latje aan de voorkant vast te maken.  

Groententuin

In de tuin maakt Tom moestuintjes met zoon Roef en dochter Liva. Ze planten allerlei groenten, kruiden en fruit, waaronder aardbeien, thijm en paprika's. Wil jij ook een moestuintje, maar weet je niet waar je moet beginnen? Hier geven we wat tips. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Vul hier je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrief.
Dit is geen correct e-mailadres We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen.