Tuin
Gezamenlijk binnenplaatsje
Zwoele zomeravonden op het dakterras spendeer je natuurlijk het liefst met een beetje gezelligheid om je heen. Op het gezamenlijke binnenplaatsje van Renate, Jurgen en Daniƫl is dat ver te zoeken. Weg met die grijze, troosteloze bedoening!

De drie buren delen een dakterras in Apeldoorn, en zijn helemaal klaar met die saaie tegels. Met de zomer voor de deur kan deze plek wel wat kleur en plantjes gebruiken. Daar gaat Tom voor zorgen!

Het plan

Het gaat een stuk gezelliger ogen op het binnenplaatsje. Er komt een schutting en plantenbakken, en die krijgen allemaal dezelfde kleur. Natuurlijk zal er een stuk meer groen te zien zijn én er komen nieuwe tegels. De binnenplaats bestaat uit een 'begane grond' en ook wat balkonnetjes. Beide delen zal Tom flink aanpakken.

Nieuwe vloer

Tom legt keramische tegels neer die de uitstraling van hout hebben. Met behulp van tegeldragers wordt het een strak geheel. Deze dragers zorgen er ook voor dat de tegels niet tegen elkaar aan komen te liggen, en daardoor geen geluid maken als je erover heen loopt. Met een waterpas zorg je voor een nóg strakker terras. Zorg ook voor een afschot; dat betekent dat het een beetje afloopt. Regen kan dan weglopen. 

Vrolijke plantenbakken

Plantenbakken zijn een makkelijke manier om groen op je dakterras te brengen. In dit geval zorgen ze ook voor wat privacy tussen de stukjes terras van de buren. Van douglashout maakt Tom een paar verrijdbare plantenbakken, die hij wat vrolijke kleuren geeft. Hier lees je hoe je die maakt.

Overal groen

De schutting krijgt precies dezelfde kleuren als de plantenbakken. Dat fleurt de boel alweer een heel stuk op. Achter de schutting staat Nieuw-Zeelands vlas. Maar dat zijn niet de enige planten die je hier ziet. Vingerplanten, bananenplanten en wat gekleurde bloemetjes worden her en der in de potten gezet. 

Goed bewateren

Die planten moeten natuurlijk wel genoeg water krijgen. Tom monteert daarom een buitenkraan in de muur. Hier lees je hoe jij ook zoiets doet. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Vul hier je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrief.
Dit is geen correct e-mailadres We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen.