Tuin
Buitenkraan aanleggen
Heb je veel groen in de tuin, dat je regelmatig water wil geven? Een buitenkraan is dan een goede oplossing. Zo vul je buiten je gietertje en hoef je niet naar binnen te lopen.

Tom legt zo'n buitenkraan aan op het gezamenlijke binnenplaatsje. Het is een vorstvrije buitenkraan, en het voordeel daarvan is dat er geen water in blijft staan als de kraan is afgesloten. Daardoor zal de boel niet bevriezen en beschadigen. 

De kraan wordt vanaf de buitenkant van het huis bediend, maar het afsluitingsmechanisme zit aan de binnenkant van de gevel. Een lange spindel in de waterleiding zorgt voor het openstellen en afsluiten van de waterleiding.

Hoe monteer je een buitenkraan?

  • Op 50 cm hoogte boor je een gat. Met deze hoogte past er een flinke emmer onder. Boor eerst met een dunne boor van buiten naar binnen, en later ga je er met een dikke boor doorheen. 
  • Teken de gaten af voor de schroeven.
  • Maak de koperen buis op maat, zodat deze aan de binnenkant niet uitsteekt. Ontbraam de buis daarna, zodat de afsluiter erin past. 
  • Sluit alle onderdelen aan. Bij de buitenkraan wordt een uitgebreide montagehandleiding geleverd, zodat je precies weet wat je met welk onderdeel moet doen. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Vul hier je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrief.
Dit is geen correct e-mailadres We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen.