Huis
Je huis beveiligen
Ga je binnenkort op vakantie? Dan vergeet je vast niet om je huis goed op slot te doen. Maar wat is nou eigenlijk goede beveiliging? Wij geven wat tips.

Bij een huis dat goed beveiligd is, is de kans kleiner dat er ingebroken wordt. Het is belangrijk om de tijd die de inbreker nodig heeft om binnen te komen, te verlengen. Als hij er langer over moet doen is het moeilijker voor hem en is de kans groot dat 'ie je huis links laat liggen. 

Kritisch kijken

Goed hang- en sluitwerk op je ramen en deuren is natuurlijk belangrijk. Vooral bij wat oudere huizen is het goed om eens kritisch te kijken naar het hang- en sluitwerk wat nu op je ramen en deuren zit. Bij nieuwbouwhuizen krijg je meestal al goede sloten bij de oplevering. Maar soms is het nodig op ramen, deuren, bovenlichtje of schuifpuien nog extra bijzetsloten te plaatsen. En voor beide type huizen geldt dat een anti-inbraakstrip het bijna onmogelijk maakt om een deur of raam open te breken. 

Anti-kerntrek-schild

Een mooi woord voor een deurslot dat extra is beveiligd. Met dit slot kan de inbreker niet meer met een schroefje in de cilinder bewegen om hem open te krijgen. Het slot heeft de zogeheten kerntrekbeveiliging. 

Deurbeveiligingsstrip 

Om te voorkomen dat inbrekers de deur open kunnen krijgen met een koevoet, kun je een beveiligingsstrip op de deur bevestigen. Je maakt deze vast met schroeven. 

Raamboompje

Om je raam extra te beveiligen gebruik je een raamboompje. Je kan daarmee niet alleen het raam op verschillende standen vastzetten, zoals de ventilatiestand, maar je kan hem ook op slot zetten. Met het bijgeleverde malletje boor je de gaten op de juiste plek. 

Tips voor beveiliging

  • Let bij de aanschaf van een nieuw veiligheidsbeslag of een nieuw veiligheidsslot op de afstand tussen de cilinder en de deurkruk- of knop. Hiervan zijn 2 maten verkrijgbaar: 55 mm en 72 mm.
  • Bij een veiligheidsslot kun je daarnaast kiezen uit een slot met als nachtschoot een stalen blokschoot of met een stalen haakschoot. Een haakschoot is vooral aan te raden wanneer er naast de deur glas verwerkt is. De haak zorgt voor meer grip op het kozijn.
  • Verder is het prettig om op alle deuren dezelfde cilinder te plaatsen zodat je de voordeur, de achterdeur en de schuurdeur kunt openen met dezelfde sleutel.
  • Daarvoor zijn er losse cilinders te koop (voor huizen met alleen een voordeur), een set met twee cilinders (voor- en achterdeur) en een set met 3 cilinders (voor-, achter en schuurdeur). De cilinders zijn van gehard staal, waardoor doorboren heel moeilijk is. De cilinders zijn geschikt voor deuren van 38-42 mm dikte. Voor eenzijdig bedienbare balkondeuren zijn er halve cilinders en voor dikkere deuren zijn verlengde cilinders verkrijgbaar.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Vul hier je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrief.
Dit is geen correct e-mailadres We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen.