Tuin
Zo organiseer je een BBQ-feestje
Het is mooi weer en je hebt zin in een feestje. Waarom niet een barbecue organiseren in de tuin? Hier wat tips om er het allermooiste feestje van te maken.

Kijk, voor de beste feestjes heb je eigenlijk alleen maar eten, drinken en goede vrienden nodig. Maar een keertje lekker uitpakken is niet verkeerd. Met deze tips zie je niets over het hoofd. Feestze! 

Goed voorbereiden

Om geen stress te hebben maar tóch voor een uitgebreid barbecue-menu te kunnen gaan moet je goed plannen. Kies wat lekkere recepten uit en =begin een paar dagen van tevoren al met de dingen die al gedaan kunnen worden. Zoals het marineren van het vlees. Of het snijden van allerlei groenten. Zo hoef je tijdens de barbecue zelf eigenlijk alleen nog maar het vlees klaar te maken. 

Kies een thema

Doe eens gek en kies een thema! Het gaat dan niet alleen om de aankleding, maar ook om het eten zelf. Wat dacht je van een strandthema? Of een typisch Amerikaanse barbecue. Misschien toch Mexicaans... Duits... of een zee-thema? 

De aankleding

Waarbij we komen op de aankleding. Dit kunnen kussentjes, kaarsen en servies zijn in de kleuren en stijl van het thema. Denk aan dekentjes voor als het frisser wordt, windlichtjes, fakkels, een papieren bolletjesslinger of een lampjesslinger. Leg grote zitkussens in het gras waar mensen in kunnen loungen. 

Ga voor plastic

Om jezelf een hoop afwas te besparen kies je niet je gewoonlijke servies, maar koop je plastic bordjes, bestek en bekertjes. Niet alleen scheelt het je een hoop werk, maar het voorkomt ook nog 's eventuele scherven in de tuin. 

Samen delen

In plaats van zelf al het eten maken, kan je er ook voor kiezen zelf voor het vlees te zorgen en de rest door je gasten mee te laten nemen. Vraag iedereen wat mee te nemen: een salade, stokbrood, zelfgemaakte limonade, wat lekkere dressings of misschien wel ijsjes of taart. Verzamel alles op één grote tuintafel en laat de gasten zelf hun bordjes vullen. 

Zelfgemaakt

Hoe lekker is het om naast bier, wijn en fris ook nog wat zelfgemaakte drankjes neer te zetten? Maak je eigen citroenlimonade of zet kannen fruitwater neer, met ijsblokjes en citroen, munt of sinaasappel. Of maak je lekkerste sangria of alcoholvrije cocktail! 

En... muziek!

Van muziek uit boxjes wordt je feestje extra gezellig. Ga voor swingende zomerhits of juiste heerlijke loungenummers.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Vul hier je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrief.
Dit is geen correct e-mailadres We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen.