Tuin
Scandinavische tuin (deel 1)
Laura en Niels zijn dol op hun strakke en moderne interieur. Hun tuin is alleen niet zoveel soeps; die zouden ze het liefst ook in dat Scandinavische stijltje zien. Dit is deel 1 van deze metamorfose!

Wat ze met de tuin aanmoeten, weten Laura en Niels niet zo. Het past nu totaal niet bij de binnenkant van het huis, wat er op en top uitziet. Het liefst trekken Laura en Niels de stijl van hun woonkamer door naar de tuin. Ook is er een prachtig uitzicht op een stukje water en wat zwanen, dus het is zonde om daar niet goed van te kunnen genieten. Maar omdat er een kleintje rondloopt, moet het wel veilig zijn met dat water. 

HOE HET ER NU UITZIET:

HET ONTWERP

Het gras en de bestrating volgen strakke lijnen, precies zoals in het huis. Het uitzicht op het water wordt behouden door een haag met een organische vorm. Die is laag genoeg om overheen te kijken, maar hoog genoeg voor Maud om er niet overheen te kunnen klimmen. Er komt ook een zandbak voor Maud, en aan de zijkanten van de tuin komen borders vol romantische bloemen. 

DE KLUSSEN

Organische haag
Voor de scheiding tussen de tuin en het water maakt Tom een haag. Daarvoor zet hij eerst wat palen in de grond en rolt hij een gaas uit. Tom plant vervolgens de Portugese laurier, die wel 4 meter hoog kan worden. De plant krijgt witte bloemetjes, die later besjes worden. Uiteindelijk zal Tom een soort schuine lijn maken in de haag, zodat deze van links naar rechts steeds minder hoog wordt. Niet alleen aan de waterkant, maar ook aan de zijkant komt een haag. Zo komt er een scheiding met de tuin van de buren. 

Om de haag te breken, komt er een hekje aan de waterkant. Zo kan je nog steeds van het uitzicht genieten. Maar om het extra veilig te houden voor Maud, is het eigenlijk een nep-hekje. Hij kan namelijk niet écht open. 

Strak terras 
Het terrasgedeelte bestaat uit lichtgekleurde keramische tegels. Verder zijn er verschillende vakken gecreëerd door het leggen van paadjes van klinkers. In de vakken rolt Tom graszoden uit. Het is belangrijk om het gras op de dag van aankoop uit te rollen, anders wordt het gras bruin. Nadat Tom de grond waterpas heeft gemaakt en er opsluitbandjes op heeft gelegd, kunnen de gasbetonblokken erop. Die vormen een verhoogde border. Het zitje wordt van grenen planken, die in de grondverf zijn gezet. Ook zo'n vlonderbank maken? Hier lees je meer! 

De hoogte in

Om wat meer de hoogte in te werken, plant Tom een hagenbeuk. Het is bij het planten van een boom belangrijk dat het gat niet te diep wordt, want dan komt de kluit ook onder de grond. Dat betekent weer dat de aarde tegen de stam aankomt en daar krijg je een dode stam van. Nog zo'n joekel is de grootbloemige Japanse kornoelje, die allemaal witte bloemetjes krijgt. Aan de boom groeien ook rode vruchtjes in de herfst. Officieel gezien kan je die eten, maar heel lekker zijn ze niet. 

Mooi van opzij

Aan de zijkant van de tuin komen schermen gemaakt van vurenhout. Deze schutting is ook leuk voor de mensen die búiten de tuin lopen: ook de achterkant is geverfd en ziet er dus mooi uit. 

Check volgende week de site en social media, want dan zie je het eindresultaat van deze tuin! 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Vul hier je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrief.
Dit is geen correct e-mailadres We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen.