Tuin
Scandinavische tuin (deel 2)
Laura en Niels zijn dol op hun strakke en moderne interieur. Hun tuin is alleen niet zoveel soeps; die zouden ze het liefst ook in dat Scandinavische stijltje zien. Dit is deel 2 van deze metamorfose!

Het Oud-Beijerlandse koppel had geen idee: wat moesten ze met de tuin aan?! Het huis was helemaal naar wens, maar de tuin kon nog wel een ‘Scandinavische touch’ gebruiken. Zij wilden hun zicht over het water (en het nest zwanen aan de overkant) niet verliezen, maar wilden toch ook graag een veilige plek bieden voor hun dochtertje zo dicht bij het water…  

MODERN EN STRAK

Tom heeft vorige week al behoorlijk wat gedaan in de tuin. Zo heeft hij rechte lijnen aangebracht in het terras om een moderne en strakke tuin te creëren. Ook heeft hij een haag van Portugese laurier geplaatst en heeft hij een vlonderbank gemaakt. Deze week gaat hij aan de slag met de glooiing in de haag, een verrassing voor de kleine Maud en kleurrijke beplanting om het helemaal af te maken.

SCHUINE HAAG

De haag krijgt een organische vorm. Tom gebruikt een pvc-buis als hulpstuk om de Portugese laurier in vorm te snoeien. Deze bevestigt hij met binddraad en vervolgens snoeit hij de haag hier langs. Het hekje wordt ook meegenomen in de vorm en hierdoor wordt de haag dé blikvanger van de tuin. 

SURPRISE!

Voor het dochtertje van Laura en Niels plaatst Tom een leuke kant-en-klare zandbak. Deze zandbak heeft ook twee bankjes zodat Laura en Niels er bij kunnen zitten terwijl Maud lekker aan het spelen is, super handig! Om de zandbak heen strooit Tom olivijn, dit is een zacht soort split. Overigens is dit ook nog eens goed voor het klimaat omdat het CO2 uit de lucht haalt. Hier kan Maud vast prachtige zandkastelen bouwen.

SCANDINAVISCHE STIJL

Normaal gesproken worden de planten van hoog naar laag geplaatst voor meer overzicht. Vanwege de Scandinavische invloeden gaat Tom het in deze tuin helemaal anders doen. Hij plant alles door elkaar heen, zijn inspiratie hiervoor zijn de Zweedse daken.

HET EINDRESULTAAT

En dan is het moment daar… de bewoners mogen eindelijk hun nieuwe tuin bekijken! En wat ze ervan vinden? ‘Super gaaf!’. Het eindresultaat sluit nu perfect aan op het huis en de kleurrijke bloemen maken de tuin helemaal af.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Vul hier je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrief.
Dit is geen correct e-mailadres We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen.