Huis
Baksteenvoegen repareren
Heb je een muurtje met beschadigde voegen? Van die stukken tussen de bakstenen die niet helemaal meer in orde zijn? Geeft niks, dat heb je echt zó gefixt.

Voor beschadigde voegen bestaat namelijk een speciaal product waarmee je de boel weer op kunt vullen. Dit voegmiddel van Alabastine hebben wij ook gebruikt, bij dit huis. Het middel is er speciaal voor bakstenen aan de buitenkant van je huis (of schuur, of schutting...).

ZO GEPIEPT

  • Voordat je begint, maak je eerst de muur stofvrij met een borsteltje. Maak het vervolgens nat met een sponsje. Als je dan straks met je voegmiddel knoeit, kan je het weer makkelijk wegvegen. 
  • Kies vervolgens de kleur voegmiddel die past bij jouw buitenvoegen: donkergrijs, grijs of zilvergrijs. Stop de koker in het kitpistool en vul de voeg zo volledig mogelijk. Het fijne van deze spuitmond is dat 'ie precies tussen de voegen past. Als je klaar bent, strijk je de voeg af met een vochtig kwastje om de boel mooi glad achter te laten. 
  • Het voegmiddel is weerbestendig en vochtvast, en dus speciaal geschikt voor buiten. Acht uur na het aanbrengen is het voegmiddel waterdicht, en na 24 uur is 'ie helemaal uitgehard. Als je wil, kan je er ook nog overheen schilderen. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Vul hier je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrief.
Dit is geen correct e-mailadres We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen.