Huis
Vliegensvlug een egale muur
Wil je behangen, maar is de muur niet egaal? Dan doe je er verstandig aan om de boel te egaliseren. Want van een bobbeltjesbehang wordt niemand vrolijk!

Thomas egaliseert deze week een muur in de witte woonkamer in Gouda. Hij gebruikt de superieure egaliseerpasta van Alabastine. Daarmee maak je de wand in één keer glad, en egaliseer je beschadigingen tot 5 milimeter diep. 

VOORBEREIDING

Voordat je deze pasta gebruikt, moet je de muur even stof- en vetvrij maken. Zo zal het product beter hechten. Als de ondergrond zuigend is, moet je deze voorstrijken voordat je de pasta aanbrengt. En als er gaten dieper dan 5 milimeter in de muur zitten, dien je die eerst op te vullen met een vulmiddel. Roer vervolgens de egaliseerpasta in de emmer, en je bent klaar om te beginnen.

HOE HET WERKT

De pasta breng je aan met een spaan. Daarna trek je het glad met een trekkertje. Haal 'm een keer naar beneden, een keer op zij en eventueel nog een laatste keer naar beneden. En voor een éxtra glad resultaat kan je de laatste oneffenheden later ook nog schuren. Mocht je hierna willen behangen, wacht dan 6 uur tot de pasta volledig is uitgehard. Na 12 tot 24 uur kan je de wand overschilderen. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Vul hier je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrief.
Dit is geen correct e-mailadres We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen.