Tuin
Verlichting in de Scandinavische tuin
Wit, strak en modern; dat is zo'n beetje de omschrijving van de tuin die we in Oud-Beijerland maakten. En bij deze Scandinavische stijl hebben we bijpassende verlichting gekozen.

De tuin van Laura en Niels moest goed passen bij de inrichting van hun huis; ze zijn dol op de Scandinavische woonstijl. Het doortrekken van die sfeer naar de tuin is Tom goed gelukt.

WITTE VERLICHTING

Een belangrijk onderdeel in een tuin is de verlichting. De gebruikte verlichting in deze tuin is van in-lite, en er is gekozen voor witte armaturen. Dat past goed bij andere tuinelementen, zoals het hek, de schutting en de witte accessoires. In andere tuinen zou het juist ook een mooi contrast kunnen vormen met donkere tuinelementen. 

CHIQUE ENTREE

Voor bij het lage hekje is deze kleine kubusvormige wandlamp ideaal - die geeft precies genoeg licht voor het pad en legt daarnaast een mooi accent op het hek zelf. Zo is de entree op subtiele wijze uitgelicht.

SFEERVOL ZITTEN

De zithoek is uitgelicht met een downlighter, die goed bij de witte schutting past. Doordat deze plek nu sfeervol is verlicht, kunnen Laura en Niels 's avonds langer in de tuin blijven zitten. De planten in de border en de heg worden uitgelicht met een spot. Bij de heg is ook nog een up-downlighter geplaatst; die schijnt dus naar boven én beneden. Door het warme sfeervolle licht houdt het groen z'n mooie, natuurlijke kleur. 

SPOT OP GROEN

Onder de meerstammige boompjes staat een robuuste spot met gespreid licht. Het type spot dat je bij een boom gebruikt hangt trouwens af van de hoogte van de boom. Om een boom egaal uit te lichten kan je er ook voor kiezen om rondom drie spots te plaatsen. Voor de lage beplanting in de borders is een staande lamp gebruikt. Deze lamp is beschikbaar in twee hoogtes; ook hier is 't belangrijk om dus rekening te houden met de hoogte van je planten. 

MEER WETEN? 

Wil je nou meer weten over de verlichting die in deze tuin is gebruikt? Bezoek inlite.nl voor meer informatie over deze buitenverlichting. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Vul hier je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrief.
Dit is geen correct e-mailadres We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen.