Tuin
Australische tuin (deel 1)
Sander en Nicole zijn sinds kort weer terug in Nederland. Zij hebben een tijdje down under geleefd en nu ze weer in ons landje zijn, missen ze het buitenleven van Australiƫ toch wel heel erg. Dit zouden ze graag terug zien in hun nieuwe tuin. Dit is deel 1 van de metamorfose.

7 jaar geleden zijn Sander en Nicole geëmigreerd naar Australië. Daar hebben zij hun gezinnetje uitgebreid met twee kindjes en inmiddels is er al een derde onderweg. Zij zijn terug gekomen om dichter bij hun familie en vrienden te zijn, maar hebben nu al heimwee naar de natuur en het groen wat Australië hen bood. Daarom zouden zij graag van hun tuin een Australisch paradijs maken. 

HOE HET ER NU UITZIET:

HET ONTWERP

Sander en Nicole willen de Australische sferen naar Nederland halen en daarbij willen zij samen met vrienden en familie genieten. Hiervoor wordt een centrale loungeplek geplaatst met daaromheen de Australische natuur door middel van borders met beplanting. Verder wordt er nog een buitenkeuken mét barbecue geplaatst en voor de kinderen is er ook nog een hoekje. 

DE KLUSSEN

Puzzeltegels

Tom start met het verwijderen van alle oude bestrating. Als alles weg is begint hij met de nieuwe tegels. Deze tegels worden als een soort puzzel neergelegd en door de organische vorm voelt het alsof je echt in Australië bent. 

Ruige borders

Als de bestrating ligt, start Tom aan de weelderige borders. Voor de achterkant van deze borders worden de oude tegels uit de tuin gebruikt, handig hergebruik dus! In de borders komt speciale beplanting (varentje, kruipertje) en aan de voorkant komen zwerfkeien. 

Loungeplek

Centraal in de tuin maakt Tom een vlonder met pergola. Dit wordt later de loungeplek voor de familie. Hier kunnen zij samen met vrienden en familie zitten terwijl zij omringd zijn door de Australische sferen. 

Verhuishuisje

Van de verhuiskisten die gebruikt zijn bij de verhuizing terug naar Nederland maakt Tom een speelhuisje voor de kinderen. Dit is natuurlijk een superleuke herinnering om te verwerken in de tuin en de kinderen kunnen nu op hun eigen avontuur. 

Volgende week maakt Tom de tuin af en zie je het eindresultaat van de metamorfose. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Vul hier je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrief.
Dit is geen correct e-mailadres We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen.