Tuin
Hippie-tuin (deel 1)
De creatieve Debby wil graag een hippie-achtige tuin die dient als ontmoetingsplek. Ze is dol op kleur en natuurlijke materialen. Dus daar gaat Tom voor zorgen! Dit is deel 1 van de metamorfose.

Het probleem

Samen met haar zoon Dyané woont Debby al elf jaar in dit huis in Hoofddorp. Dochters Chloé en Loulou wonen niet meer thuis, maar komen nog vaak over de vloer. In de tuin relaxen zit er alleen niet echt in. De gezelligheid waar Debby zo dol op is, is totaal niet terug te zien in haar tuin. 

Het ontwerp

Debby wil dus een Ibiza- slash hippie-achtige tuin, met kleur, gezelligheid én duurzame materialen. Daar gaan we voor zorgen. In het midden van de tuin komt een ontmoetingsplek voor familie en vrienden. Achterin de tuin maken we een loungeplek, waar ook eetbare en geneeskrachtige planten en bloemen staan. Voorin komt een eettafel met stoelen, en daarboven komt een pergola. 

De klussen

Oude en nieuwe tegels
Bij het leeghalen van de tuin gooien we heus niet alles weg. Tom gaat namelijk tegels en bakstenen hergebruiken. In de rest van de tuin legt Tom tegels met een toplaag van schelpen en zand. Dat geeft dat strandgevoel dat je in Ibiza ook hebt, en het past helemaal binnen de hippie-stijl. 

Ibiza-bankjes
Tom maakt twee bankjes van hergebruikte bakstenen en tegels. Voor extra stevigheid stapelt hij de stenen niet recht op elkaar, en ook stopt hij cement tussen de kieren. Tom werkt de bankjes af door ze wit te pleisteren; helemaal Ibiza dus. Dit portlandcement hecht zich meteen aan de tegels, wat een hoop werk scheelt. Je hoeft de tegels nu namelijk niet eerst voor te bereiden. 

Helemaal vintage
In het kader van duurzaamheid maakt Tom een schutting van vintage golfplaten, die hij vastschroeft op de bestaande schutting. Hij moet de platen eerst wel even voorboren. 

Gaat lang mee
De pergola wordt gebouwd van kastanjehout, wat een duurzame soort is. Dit hout kan wel 25 jaar mee. Om de lichtinval in het huis te behouden, bouwt Tom de pergola iets van het huis af. Door het kastanjehouten dak van de pergola schijnen bovendien de zonnestralen op de eethoek. Dat geeft een gezellig effect. 

Hippie-parasol
Tijd voor een bijzonder projectje! Tom maakt een parasol, en niet zomaar eentje, maar eentje van gekleurd cement! Hij mengt een aantal oude dekens in het gele goedje en hangt ze over de houten parasol heen. Dit moet goed uitharden en dan heb je een uniek exemplaar gemaakt. Lees hier hoe je zelf zo'n hippie-parasol maakt! 

Volgende week maakt Tom deze tuin af en zie je het eindresultaat! 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Vul hier je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrief.
Dit is geen correct e-mailadres We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen.