Huis
Hotelslaapkamer (deel 1)
In Eindhoven ziet het groen in de slaapkamer van Esther en Maikel. Niet van jaloezie, maar van de kleur op de muur. Het is aan Thomas om van deze ‘drakenkamer’ een fijne plek te maken voor het stel. Dit is deel 1 van de metamorfose.

Esther en Maikel hebben zichzelf helemaal weggecijferd in hun huis. Ze hebben van alles laten doen, maar aan hun eigen slaapkamer is al minimaal 15 jaar niks meer gedaan. Er zit een drakengroene kleur op de muur en ook de vochtplekken zijn niet om aan te zien. Nu het koppel door hun twee jongens wat vaker naar boven wordt gestuurd, willen ze toch wel graag een fijn plekje voor hen zelf.

Voor- foto: 

Ontwerp

Maikel en Esther willen graag een gezellige plek waar zij zich terug kunnen trekken als hun zoons vrienden over de vloer hebben. De huidige slaapkamer is verre van gezellig. Daarom krijgt de nieuwe slaapkamer een chique Franse hotel-achtige uitstraling, inclusief lambrisering, een nieuw bed en een eikenhouten visgraatvloer.

De klussen

Visgraat

Als de kamer is leeggehaald, begint Thomas aan de vloer. Deze visgraatvloer heeft een chique uitstraling. Bij een visgraat is het belangrijk dat er vanuit het midden wordt gewerkt. Ook de ondervloer is belangrijk. Thomas heeft spaanplaten verlijmd op de al bestaande dekvloer. Dit heeft hij in kleine stukjes gedaan om zo het werken van de vloer te beperken en het spanningsverschil weg te nemen.

Plafond omlijsten

Aan het strakke plafond is goed te zien dat het hier om een nieuwbouwhuis gaat. Om ook hier de Franse stijl te verwerken, gaat Thomas dit plafond omlijsten. Hierbij is het belangrijk dat de zaag staat ingesteld op 33 graden. Zo krijg je precies de hoek van 90 graden. We horen je denken, maar 33 + 33 is toch geen 90? Nee dat klopt, maar toch is dit dé manier om de perfecte hoek te maken.

Lambrisering

Thomas maakt de lambrisering van MDF-platen. In de lambrisering verwerkt hij een televisielift, waardoor Esther en Maikel straks hun televisie uit de lambrisering kunnen laten komen. Superhandig, want als ze dan even geen tv willen kijken, dan is deze ook even écht weg.

Volgende week maakt Thomas de slaapkamer af en zie je het eindresultaat.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Vul hier je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrief.
Dit is geen correct e-mailadres We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen.