Huis
Schilderen: de basis-tips
Goed afplakken, de juiste kant op rollen en eerst de grote vlakken schilderen. Thomas geeft deze week tips voor bij het schilderen. Ben jij van plan om met de kwast aan de haal te gaan? Lees Thomas z'n advies hier nog eens na!

Aan de hand van zijn schildersessie in de hotelslaapkamer geeft Thomas je een aantal handige schildertips. 

Voor je begint: afplakken

Plak eerst alle kozijnen af, en ook de randen of hoekjes waarvan je niet wil dat ze geverfd worden. Vooral latex is een dikke verfsoort, dus daarmee is het erg moeilijk een strakke lijn te schilderen. Tape helpt daarbij. Want waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? 

Eerst de grote vlakken

Veel mensen beginnen te schilderen in de randen en doen daarna pas de grote vlakken. Maar andersom is eigenlijk handiger: als je met je roller de grote vlakken doet, kunnen er bovenaan wat verfrandjes ontstaan. Als je er daarna overheen gaat met een klein rolletje in de randen en het wegwerkt, gaat dat beter dan andersom. 

Goede richting

Zorg dat je de goede richting op rolt, namelijk naar de kant van de beugel waaraan de roller zit. Aan die kant druk je namelijk harder, waardoor je van die strepen in de verf kunt krijgen. Door later weer rustig terug te rollen met de roller weer omgekeerd, werk je die strepen weg. 

Tape weghalen

Als je de tape weghaalt, wacht dan niet te lang. Als de verf compleet is uitgehard, ben je al te laat. De tape trekt dan een kartelrandje van verf mee, en dat zorgt voor een lelijk eindresultaat. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Vul hier je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrief.
Dit is geen correct e-mailadres We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen.