Tuin
Bloemetjes buiten zetten met Koos
Tom en Evelyn gaan op bezoek bij Koos van Plateringen. Die heeft een bijzonder huis: het is helemaal zwart aan de buitenkant. Bij zo'n mooi huis hoort een gezellige tuin, maar die is nog ver te zoeken. We zetten Koos aan 't werk!

Koos van Plateringen kennen we als presentator van Shownieuws. Maar dat is niet het enige waar 'ie zich mee bezig houdt: Koos deed ook mee aan de programma's Expeditie Robinson én Dance Dance Dance. Als we bij deze alleskunner langsgaan in Nieuwersluis, is zijn optrekje net helemaal verbouwd. 

Zwart en wit

Het huis bestaat uit een groot contrast tussen buiten en buiten: de buitenkant is pikzwart, terwijl de binnenkant heel licht is. Het huis, dat Koos en zijn man Ton anderhalf jaar geleden kochten, heeft een strakke, ruime woonkeuken en een houten parketvloer.

Van strak naar dramatisch

De woonkamer hebben Koos en Ton aardig verbouwd. Eerder waren dit twee kleinere kamers met ruiten raampjes. Van twee kamers hebben ze één grote ruimte gemaakt, en de ramen zijn veel groter geworden. ''Er is een wereld voor me opengegaan,'' vertelt Koos, die tot voor kort midden in Amsterdam woonde. ''Ik vind het heerlijk dat ik nu naar buiten kan kijken en narcissen zie bloeien.'' De kamer die aan deze woonruimte grenst, noemt Koos wat meer dramatisch in plaats van strak. Er pronkt onder andere een gouden wissellijst. ''Vond ik op de Albert Cuijp-markt.'' 

Kale tuin

Maar dan... de tuin. Het is een prachtig stukje grond, maar Koos heeft geen groene vingers. Hij zou wel wat meer met de tuin willen doen, maar dat lukt 'm niet. 

Hulptroepen

Gelukkig heeft Tom die groene vingers wél. Samen met Tom gaat Koos daarom aan de slag in zijn tuin. Eerst wordt het gras getrimd; alle pollen worden weggehaald waardoor het er allemaal wat strakker uitziet. Zo leggen de mannen de basis voor een gezellige tuin.

Bloemetjesmarkt

Tom heeft allerlei soorten bloemen en planten meegenomen, die Koos en hij verspreid over de tuin gaan planten. Ze planten kleurige zomerbloeiers, maar ook siergrassen, kruiden en eetbare planten voor in een moestuintje. Dat zorgt voor een bonte combinatie van geuren en kleuren. 

Stoere tuinbank

Om temidden van al die kleurige bloemgeweld te kunnen genieten van de tuin, bouwen Koos en Tom een tuinbank van douglashout. Ze verven 'm zwart, zodat het mooi past bij het zwarte huis. Hier zie je de werkbeschrijving van de bank!

Het eindresultaat...

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Vul hier je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrief.
Dit is geen correct e-mailadres We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen.