Tuin
Helemaal los met bloemen!
Joepie, we kunnen weer losgaan met planten en bloemen! Het is weer die tijd van het jaar. Er is momenteel ontelbaar veel groen en kleur verkrijgbaar, en alles volop in bloei.

Deze week planten Tom en Koos van Plateringen Koos' tuin vol met uiteenlopende soorten planten en bloemen. Denk aan eenjarige zomerbloeiers, vaste planten en zelfs eetbare planten. Met die laatste vorm je een schattig moestuintje! 

Zee van kleur

Koos heeft geen borders in de tuin, maar de bloemen die hij en Tom hebben gekozen doen het ook goed in rieten manden en terracotta-potten. Bloempotten voor buiten moeten drainage-gaten hebben. Daar gooi je zo'n 5 cm aan hydrokorrels overheen, om verstopping te voorkomen. Dan een laag potgrond, en vervolgens kan de plant erin.

Planten die Tom en Koos onder andere gebruiken, zijn de campanula, de begonia, de petunia, de dipladenia, de suzanne-met-de-mooie-ogen, de kuiflavendel, de fuchsia, de geranium en de hortensia. Door te variëren met kleur, soort en bladgrootte creëer je een zee van kleur in je tuin. Sommige planten van het voorgaande lijstje zijn vaste planten, anderen zijn eenjarige zomerbloeiers. Hier lees je meer over het verschil daartussen.

Moestuintje

Het is helemaal hip: je eigen moestuintje! Tom en Koos leggen er ook eentje aan. Als basis gebruiken ze biologische potgrond, zodat Koos' plantjes niet in de kunstmatige meststoffen en chemische middelen zullen gedijen. Ook voor het kweken van groenten, fruit en kruiden is deze potgrond geschikt. De mannen planten onder andere kruiden, cherrytomaatjes en aardbeien in het moestuintje. Om slakken bij de aardbeien weg te houden leggen ze er stro omheen. Wil jij ook graag een moestuintje? Hier en hier lees je handige tips.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Vul hier je e-mailadres in om je in te schrijven voor de nieuwsbrief.
Dit is geen correct e-mailadres We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen.