eigen huis & tuin

geselecteerde video's

bekijk de nieuwste uitzending »
Gezocht: de leukste klus- en tuinvrouw!
Spelen in de familietuin

» Spelen in de familietuin

Cornelis en Eveline wonen net een jaartje in Rotterdam en hebben zich georiënteerd  in het ontwerp van de tuin, maar zijn hierover niet unaniem over hoe deze er nou uit moet zien. Mede daardoor zijn ze nog niet toegekomen aan de uitvoering…

» Naar de metamorfose

Wanden speels bewerken!

» Wanden speels bewerken!

Een speelse slaapkamer is niet alleen voor kinderen, ook volwassenen kunnen met verschillende verftechnieken details en/of hele wanden op een leuke manier bewerken. In dit artikel staan er drie verschillende technieken voor je op een rij.

» Laat je inspireren

De stoere tienerkamer

» De stoere tienerkamer

In Amersfoort wordt de voormalige prinsessenkamer van Nova omgetoverd tot een stoere meidenkamer. Want spelen wordt chillen en vriendinnen nemen een steeds belangrijkere plek in! 

» Naar de metamorfose

Beplanting in de familietuin!

» Beplanting in de familietuin!

Lodewijk zorgde voor groen in de tuin van de familie Kramer. Een echte boom, een altijd groene heester, maar ook bloemen en fruitbomen kregen hun plekje in de tuin. Lees verder voor de complete beplantingslijst.

» Naar het overzicht

Met kinderen de tuin in

» Met kinderen de tuin in

Hoe leuk is het om kinderen al op jonge leeftijd bij te brengen hoe belangrijk de natuur is? En vooral hoe heerlijk het is om buiten bezig te zijn met zaaien, kweken en tuinieren? Lodewijk laat Julius zijn vriendjes meenemen en gaat aan de slag!

» Naar het artikel

Podium-bed bouwen

» Podium-bed bouwen

Wat is het een mooi bed dat Thomas voor Nova maakte en wat gaat ze er veel plezier van hebben! Ze hoeft niet langer op haar prinsessen-bed te relaxen met vriendinnetjes, nu heeft ze haar eigen podium waar ook nog een extra slaapplek uit te schuiven is!

» Naar het stappenplan

Het barbecueseizoen is begonnen!

» Het barbecueseizoen is begonnen!

In Rotterdam is het één en al feest, want tijdens de oplevering werd de familie ook nog verwelkomt met een lekker maal! Deze maaltijd hadden ze te danken aan een heerlijke buitenbarbecue die niet elektrisch of op gas, maar op kolen brandt!

» Naar het product

Spiegeltje aan de wand

» Spiegeltje aan de wand

Wat is er nou echt belangrijk in een meidenkamer? Juist, een spiegel! Thomas maakt samen met klusvrouw Sophie een stoere spiegel van steigerhout. Wil je ook aan de slag? Hier vind je de werkbeschrijving!

» Naar het stappenplan

Tijd om fruit te kweken!

» Tijd om fruit te kweken!

Deze keer is Lodewijk niet zomaar met wat groen in de weer gegaan. Hij heeft een aantal mooie en bovenal lekkere fruitplantjes meegenomen! Hier vind je een overzicht van welke soorten er allemaal zijn en met welke potgrond je ze het beste kunt aanplanten.

» Naar het overzicht

Thomas blijft plakken!

» Thomas blijft plakken!

Thomas pakt deze week de slaapkamer van Nova aan. In deze ruimte zal Nova veel tijd besteden aan haar huiswerk. Het raam naast het bureau plakt Thomas daarom af met plakfolie, zodat het niet te warm wordt en de zon niet op haar huiswerk schittert. 

» Naar het artikel

Zelf grasmaaien!?

» Zelf grasmaaien!?

Met deze vriend niet! Hoewel tuinieren natuurlijk hartstikke leuk is, zul je op het moment dat de eerste zonnestralen doorbreken liever in je loungebank willen luieren, toch? Grasmaaien is nu eenmaal niet het leukste tuinproject…

» Naar het product

Schaven, schuren én polijsten!

» Schaven, schuren én polijsten!

Van de beginnende tot de veeleisende doe-het-zelver: elke klusser komt dezelfde  problemen tegen. Hoe zaag je bijvoorbeeld puntgave hoekjes uit zonder het hout te splinteren? Of hoe zaag je makkelijk een spijker af als een tang niet meewerkt? Wij weten het!

» Naar het product

Tuinkalender
Klusvideo's
Floorplanner
Facebook
Pinterest
Twitter

aflevering gemist?

geef je op

Gezocht: de beste klusser/tuinier M/V huismetamorfose tuinmetamorfose

contact

contact nieuwsbrief

Wil je de Eigen Huis & Tuin nieuwsbrief ontvangen?