Huis
Tuin
Video

5 manieren om een klein balkon praktisch en sfeervol in te richten

Wanneer je in een flat woont, moet je het meestal doen met een klein balkon. In eerste instantie lijkt dat minder gezellig dan een eigen tuin, maar ook een klein balkon kan je ontzettend sfeervol aankleden.

1. Kies voor een opklapbare tuinset

Voor een klein balkon is het ideaal een opklapbare tuinset te hebben. Je hebt hiermee de vrijheid om de setting van je balkon aan te passen. Het is ook handig wanneer je meer ruimte nodig hebt op je balkon. Je klapt de tuinset in en bergt het op. Ideaal!

Balkon

2. Gebruik pallets

Als je creatief bent en je wilt niet al te veel geld uitgeven aan nieuwe tuinmeubelen, dan kan je heel goed pallets gebruiken voor het creëren van jouw sfeervolle zithoek. Zoek daarbij je favoriete kussens uit en jouw plekje is compleet. 

Je pallets kan je ook gebruiken voor het maken van een leuke poef, een tafeltje of een geïmproviseerd plantenrek. 

pallets

3. Hangende tuintjes

Een balkon wordt pas echt sfeervol wanneer je er planten en bloemen aan toevoegt. Om toch de nodige ruimte te behouden op je balkon, kun je dan denken aan hangende tuintjes die je kunt bevestigen aan de muur, het plafond of de balkonrail. 

4. Styling met glazen en flessen

Lege glazen en flessen geven een ruimtelijk gevoel door hun doorzichtigheid. Het kan als decoratie erg leuk staan op je tafel. Je kunt ze leeg laten, maar ook vullen met verse bloemen of kaarsen. 

glazen

5. Lantarens

Voor de late uurtjes op je kleine, maar knusse balkon mag een sfeervolle verlichting niet ontbreken. Je kunt bijvoorbeeld het balkon verlichten met lantarens die je rondom je balkon kunt ophangen. Ze nemen op deze manier weinig ruimte in beslag.

Inspiratie nodig voor de inrichting van jouw balkon of dakterras? Kijk dan ook eens hier

Fotocredits
Headerfoto: Eigen Huis & Tuin
Foto 1: IKEA
Foto 2: Bosidolot
Foto 3: Studiolarsen - Pixabay

Jeremy Houweling
ID: 7990

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven