Huis
Tuin
Video

Dit zijn de 5 allermooiste bloemen en planten voor op het balkon

Heb je geen tuin, maar wel een balkon? Dan kun je evengoed gewoon lekker tuinieren! Je kunt net zo goed mooie bloemen en planten plaatsen. Deze staan het allermooist op je balkonnetje.

Bloemen, planten en bomen; ze staan net zo prachtig op je balkon! Je kunt ze natuurlijk niet in de grond planten, maar in een mooie pot shinen ze ook de hele zomer door.

1. Een fruitboom

Kleine fruitbomen doen het hartstikke goed op je balkon. Je kunt ze de hele zomer laten staan, en plukt er ook nog eens de vruchten van! Je kunt bijvoorbeeld een citroenboom of een sinaasappelboom neerzetten. Ook kun je helemaal uitpakken en een kleine moestuin beginnen op je balkon.

2. Lavendel

Lavendel is een van de meest populaire en tijdloze planten voor in de tuin, en dus ook voor op balkon! Ze zijn er in alle vormen en maten, dus geschikt voor ieder balkon. Hij is makkelijk te verzorgen, ook als je niet zulke groene vingers hebt. De geurende, paarse bloemen zijn dus een goede aanwinst voor op je balkon.

3. IJsbloemen

Toch behoefte aan wat vrolijke, gekleurde bloemen? Zet dan een aantal potten met ijsbloemen neer. Je kunt ze bijvoorbeeld in een balkonbak over het balkonhek zetten, of gewoon op tafel.

4. Olijfboom

De olijfboom is makkelijk in de verzorging, ook op je balkon. Je kunt jaren genieten van deze plant want ze groeien maar heel langzaam. Ook deze plant zijn is alle maten te koop, dus kijk wat er op jouw balkon past. Pak hem in de winter wel even goed in, want hij houdt niet zo van koude temperaturen.

5. Bamboe

Voor een zomers en tropisch balkon kun je bossen bamboe neerzetten. Zo waan je je in een ware jungle. Deze planten bieden schaduw, maar ook beschutting. Niemand kan dus zomaar je balkon begluren.

Julia van Rijn
ID: 8178

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven