Huis
Tuin
Video

9 dingen die niet mogen ontbreken bij een barbecue

De zomer is weer in volle gang en de hoge temperaturen roepen om een barbecue. Met onze lijst van BBQ essentials maak je je zomeravond een gegarandeerd succes. We geven je 9 inspirerende tips voor het organiseren van een onvergetelijke grillavond.

1. Zomerse dranktap

Bij een barbecue hoort naast de gebruikelijke versnaperingen natuurlijk ook een zomers drankje. Als er één vrucht gelinkt wordt aan de zomer, dan is het wel de watermeloen. Je kunt een watermeloen heel makkelijk omtoveren tot een tap. Dat staat niet alleen erg leuk, het is ook nog eens lekker.

watermeloen tap

2. Bierholster voor de grillmaster

De grillmaster van de avond heeft de belangrijkste taak: het vlees en de groenten op de barbecue omdraaien voordat ze verbranden. Hiervoor moet je uiterste concentratie hebben, dus speciaal voor de chefkok is deze bierholster een onmisbaar item.

3. Sierlijke buitenverlichting

Als je lekker lang buiten aan het tafelen bent, kan het ineens donker zijn. Het is dan fijn om buitenverlichting te hebben. Een gezellig idee zijn lichtsnoeren of string lights, die bevestig je makkelijk aan een haak en zorgen voor een zwoele zomeravond.

4. IJs- en ijskoud

Het fijnste bij hoge temperaturen is een koud verfrissend drankje. Het is daarom van groot belang om de blikjes en fesjes goed koud te houden. Wil je je drankje heel snel ijskoud krijgen? Dit is dé truc! En wist je dat een kinderzwembadje ideaal is om je drankjes in te bewaren? 

5. Weg met beestjes

Nummer één ergernis van de zomer zijn insecten. Dat vreselijke gezoem van muggen, wespen of vliegen zorgt voor alles behalve ontspanning. Wees goed voorbereid door een eigen val te maken tegen deze beestjes. Gebruik limoen, citroen, rozemarijn en essentiële oliën. Of maak zelf een citronellakaars!

6. Maak je eigen barbecue

Natuurlijk is het assortiment aan barbecues gigantisch. Maar hoe leuk is het om je zelfgemaakte unieke barbecue te zien branden tijdens je barbecuefeestje. Zo kun je een ontzettend gave barbecue maken van een olievat. Hoe? Dat lees je hier

7. Budgetproof overkapping

Met het Nederlandse klimaat ben je niet altijd verzekerd van goed barbecueweer. Daarom is het wel fijn om de mogelijkheid te hebben om te allen tijde buiten te kunnen zitten. De oplossing voor dit probleem hoeft niet moeilijk te zijn, met een paar houten balken en een doorzichtig golfplaat creëer je je eigen overkapping. Meer tips nodig om je barbecuefeestje niet in de soep te laten lopen door de regen? Dat lees je hier

8. Ouderwets vlammen

Een heerlijke barbecue moet natuurlijk afgesloten worden met een dessert. Welke manier is beter dan door marshmallows te smelten boven vuur? Heb je geen vuurkorf? Met een paar bakstenen heb je zo een eigen vuurkorf gebouwd! 

9. Amusement voor je bezoek

Ben je in de mood voor een spelletje maar ben je uitgekeken op hints? Maak dan zelf een ringwerpspel door een paar flessen te en ringen te verzamelen. Hiermee zijn je gasten zeker een paar uurtjes zoet. 

 

ID: 3106

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Ook interessant

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven