Huis
Tuin
Video

Ga je barbecueën? Zo lang kun je je eten buiten laten liggen voor het bederft

Als je gaat barbecueën, leg je waarschijnlijk je vlees en salades op tafel en ga je daarna lekker bakken. Het eten ligt dan misschien wel een paar uur buiten de koelkast en kan zo bederven. Maar hoe lang kan het eigenlijk buiten de koeling blijven?

 Voedingswetenschapper Janilyn Hutchings heeft hier gelukkig een antwoord op.

Buiten de koelkast

Volgens Hutchings kun je voedsel zo’n 2 uur buiten de koelkast laten voor het slecht wordt. Daarna vermenigvuldigen bacteriën zich tot een onveilig niveau. Echter gaat dit proces buiten in de zon nog een stuk sneller.

Barbecue voedsel

Omdat het als je gaat barbecueën vaak warm weer is, moet je oppassen met het buiten leggen van je eten. Het overleeft dan maak maximaal een uur. Het vlees kun je het beste helemaal niet buiten laten liggen, maar gewoon gelijk bakken. Salades en sausje houden het wel iets langer uit, maar ook deze kun je het beste gekoeld bewaren. Je kunt ze bijvoorbeeld op de tuintafel (onder een parasol) koel houden in een bak met ijs.

Julia van Rijn
ID: 8598

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven