Huis
Tuin
Video

Barbecue schoonmaken? Pak er een ui bij!

Barbecueën? Hartstikke leuk! Barbecue schoonmaken? Rotklus! Gelukkig hebben wij een truc ontdekt waarmee de klus zo geklaard is. Namelijk met een ui!

Wanneer je klaar bent met barbecueën wil je natuurlijk zo snel mogelijk alle vieze etensresten weer van je barbecuerooster hebben. Dit kan een flinke klus zijn, tenzij je het op de juiste manier aanpakt. Onze tip? Pak er een ui bij! “Huh? Maar je wil die etensresten er toch af hebben, en juist niet er weer op smeren?” We snappen je verwarring, maar toch is dit dé truc om je barbecue weer brandschoon te krijgen. 

Goedkoop én natuurlijk

Natuurlijk bestaan er allerlei reinigingsmiddelen speciaal voor de barbecue. Maar een simpel stuk groente zoals een ui is niet alleen goedkoper, maar ook nog eens natuurlijker. 

Zo maak je de barbecue schoon met een ui

Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een normale, witte ui. Snijd deze doormidden en scrub met de vlakke zijde over de vieze, warme grill en verwijder zo alle viezigheid. Je kunt hierbij het beste de grill eerst even superheet laten worden om de meeste viezigheid er alvast af te branden. Daarna prik je de halve ui op een lange barbecuevork of prikker, zodat je niet je handen kunt branden.

Tip: voor éxtra sterke schoonmaakkracht kun je het rooster eerst nog even insprayen met citroen of azijn. Want we weten allemaal dat ook dat wondermiddeltjes zijn. Kijk hier en hier maar eens!

Marjolein Sintenie
ID: 8777

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven