Huis
Tuin
Video

Zo maak je de barbecue zomerklaar

Maandenlang heeft je barbecue stof staan vangen, maar wanneer het zonnetje eindelijk tevoorschijn komt mag de barbecue toch echt weer naar buiten. Denk wel aan het volgende als je de BBQ weer voor het eerst dit jaar gaat gebruiken.

1. Veiligheid boven alles

Niets is belangrijker dan controleren of alles nog goed in elkaar steekt. Vooral barbecues met gas moeten nagekeken worden. Controleer dus of niks kapot is. Zitten er nog vetresten in de bak die het vet opvangt, dan wil je dit schoonmaken zodat de resten geen vlam zullen vatten. Zijn de slang en branders nog intact én schoon? Vervang of reinig deze zo nodig. Check ook of de barbecue nog stabiel staat.

2. Schoonmaken

Het is wel zo hygiënisch om de grill voor gebruik goed schoon te maken. Dat kan met een metalen borstel, maar ook een sponsje met heet water en een rondje vaatwasser volstaat. Vermijd zeep, want de kans bestaat dat dit je eten een gekke smaak geeft. Veeg ook de buitenkant van de barbecue schoon met een zachte doek.

3. Begin op tijd

Het kost toch ieder jaar weer meer tijd dan verwacht, het opzetten van de barbecue. Trek dus genoeg tijd uit voor dit klusje, en je zult jezelf bedanken. Dan heb je ook mooi de tijd om de barbecue even te laten luchten. Niet meteen na het poetsen dus weer de hoes eromheen: dan heb je kans op schimmels. Laat voor je begint met grillen de barbecue even voorbranden, en zet een emmer water of zand klaar voor noodgevallen.

 

Bekijk ook:

 

Fotocredits:
Headerfoto: Vincent Keiman - Unsplash
Artikelfoto: Paul Hermann - Unsplash 

Bron: Culy, Cool Blue

Christa Koeyvoets
ID: 8200

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven