Huis
Tuin
Video

Dit is alles wat je moet weten over barbecueën op het balkon

Niets is fijner dan na een lekkere, warme dag de barbecue aansteken en er heerlijk van eten. Als je een grote tuin hebt, is dat geen probleem. Maar hoe zit dat eigenlijk als je alleen maar een balkon hebt?

Barbecueën op het balkon klinkt heerlijk. Echter komt er wel meer bij kijken dan wanneer je de barbecue in de tuin aansteekt. 

Barbecueverbod?

In sommige gebouwen geldt er een barbecueverbod. Dan mag je helaas je barbecue niet aansteken op het balkon. Ga dit dus eerst even na in het ‘reglement van inwendige orde’. Dit is het huisreglement waarin staat wat wel en niet mag.

Denk aan de buren

Als je in een flatgebouw of appartementencomplex woont, woon je vrij dicht op je buren. Als je dan de barbecue aansteekt, kan dat voor rookoverlast zorgen. Ga dus eerst even langs de buren om ze te waarschuwen. Daarnaast kun je natuurlijk proberen te barbecueën met zo min mogelijk rook.

Rook beperken

Barbecueën zonder rook is vrijwel onmogelijk. Je kunt de rookvorming wel enigszins beperken. Zo rookt een goed brandend vuur stukken minder. Ook kun je met aluminiumfolie of -bakjes voorkomen dat er vet op de kolen komt, aangezien lekkend vet extra rook veroorzaakt. 

Safety first

Veiligheid gaat natuurlijk altijd voor. Houd daarom altijd een blusemmer bij de hand als je op je balkon gaat barbecueën. Zorg er daarnaast ook voor dat je barbecue op een stabiele ondergrond staat en uit de wind.

Julia van Rijn
ID: 8298

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven