Huis
Tuin
Video

Deze 3 vissoorten kun je beter niet op de barbecue leggen

Joehoe! Er is niets leuker dan lekker barbecueën op een mooie dag. Op zoek naar iets wat net even anders is, bijvoorbeeld omdat iemand geen vlees eet of gewoon omdat het zo lekker is? Vis is de way to go! Maar: niet iedere vis doet het even goed op de barbecue.

De juiste viskeuze

Zalmfilets zijn ideaal voor op de barbecue, omdat ze hun smaak niet snel zullen verliezen. Daarnaast is tonijnsteak heerlijk op de grill, en is binnen enkele minuten gaar. Net even anders? Gamba’s en zwaardvis doen het net zo goed. Ook lekker: een spiesje met verschillende vissoorten. Mixed grill!

Deze vissen liever niet

Hoewel ze erg populair zijn, vermijd je sommige vissoorten beter. Tilapia, schol en kabeljauw zijn daarentegen niet de makkelijkste visjes voor op de BBQ: ze vallen namelijk snel uit elkaar. Dan is de vis al snel geruïneerd of compleet uitgedroogd. Voor de bereiding van deze vis heb je een hoop talent (of geluk) nodig. Wil je ze toch graag klaarmaken, gebruik dan een speciale visklem zodat je hem snel kunt omdraaien.

Bijgerechten

Vis van de barbecue is heerlijk met wat citroensap eroverheen, en smaakt ook goed samen met (roseval)aardappeltjes en gegrilde groenten. Kies als saus bijvoorbeeld remoulade of saffraan-mayonaise.

Bekijk ook: 

Fotocredits:
Headerfoto: Lukas - Pexels
Artikelfoto: Bbqlads- Instagram

Bron: Smulweb

Christa Koeyvoets
ID: 8287

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven