Huis
Tuin
Video

Een toetje van de barbecue: een zoete pizza met rood fruit en chocolade!

& Weber
Onze meesterbarbecuer Bram van Weber heeft voor de verandering een zoet recept voor je! Op deze manier kun je straks ook gewoon lekker een toetje maken op je barbecue. Bram gebruikt voor deze klus de Mastertouch premium met pizzasteen. Wil je weten hoe hij precies te werk gaat? Hieronder vind je het recept én een filmpje waarin hij het nog eens goed uitlegt. Eetsmakelijk!

Zo bereid je de barbecue voor

  • Zet allereerst de kolenstarter aan, als de kolen wit zijn geworden zijn ze goed en kun je ze verdelen over de kolenmandjes. 
  • Leg de pizzasteen op het rooster en laat deze opwarmen. Doe de barbecue dicht en zet de luchtgaten helemaal open. De temperatuur in de barbecue zal snel stijgen naar 250 graden Celsius. 

Ingrediënten

  • Pizzadeeg
  • Mascarpone
  • Poedersuiker
  • Rood
  • Gesmolten chocolade 

Aan de slag met de pizza!

Stap 1
Allereerst heb je de mascarpone nodig, die je in een schaaltje mengt met wat poedersuiker. De poedersuiker zorgt ervoor dat de mascarpone wat zoeter en beter te smeren wordt. Als je dit hebt gedaan verspreid je de mascarpone over de pizzabodem.
 
Stap 2
Tijd om de pizza op de barbecue te leggen. Het is belangrijk dat je eerst de kolenmandjes uit elkaar zet, zo wordt de barbecue een soort oventje en verspreid de warmte zich geleidelijk. Hou de barbecue goed in de gaten, de pizza heeft maar zo’n 3 tot 5 minuten nodig. 
 
Stap 3
Tijd om de pizza eruit te halen! Beleg de pizza met fruit en gesmolten chocolade, als je dit hebt gedaan gaat hij nog 4 minuten op de barbecue. 
 
Je pizza is klaar! Een lekker, zoet toetje van de barbecue kan dus ook gewoon!

 

Lobke Taal
ID: 8565

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven