Huis
Tuin
Video

Steak van de barbecue!

& Weber
Altijd goed van de barbecue? Een steak van diamanthaas. Tenminste, als je hem goed bereidt natuurlijk. Hoe je dat goed doet? Grillmaster Bram laat het in deze video zien. En hij laat je zien dat het eigenlijk niet uitmaakt waarop je hem klaarmaakt, als je de goede bereidingswijze maar gebruikt.

Bram maakt steaks op drie verschillende barbecues. Op gasbarbecue Spirit van Weber, houtskoolbarbecue Master-Touch en elektrische barbecue Pulse van Weber. Je zou misschien denken dat de steak het lekkerste wordt op de houtskool barbecue, maar dat hoeft echt niet zo te zijn. De typische barbecuesmaak krijg je namelijk doordat het vet van het vlees op de kool valt. Bij de elektrische barbecue valt het vet op de open leidingen van de barbecue, wat hetzelfde smaakje geeft. In de gasbarbecue zitten flavorizers, die ook de smaak nabootsen. Daarom maakt het eigenlijk niet uit welke barbecue je gebruikt, als je maar voor de goede bereidingswijze gaat. En die bereidingswijze? Die vind je hieronder.

Recept 'Steak (diamanthaas) met Chimichurri'

Ingrediënten:

  • 4 diamanthazen
  • 1 tomaat
  • 40 gr platte peterselie
  • 1 rode ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 1tl gedroogde oregano
  • 1 tl komijnpoeder
  • olijfolie
  • rode wijnazijn
  • peper & zout

Bereiding


1. Snijd de tomaat, peterselie, rode ui, knoflook en rode peper zo fijn mogelijk. Gooi alles bij elkaar in een kom.
2. Voeg achtereenvolgens een scheut olijfolie, een scheut rode wijnazijn, de oregano en de komijnpoeder toe. Voeg peper en zout toe en meng goed.
3. Roer goed en voeg dan olijfolie toe, totdat alles onder staat.
4. Proef een beetje. Wil je wat meer bite? Voeg dan rode wijnazijn toe voor wat meer bite. en voeg nog rode wijnazijn toe als je meer een bite wilt hebben.

Op de BBQ


1. Bereid de barbecue voor op indirecte gemiddelde warmte van 200°C.
2. Grill de diamanthaas volgens de reverse sear. Dat betekent dat je hem eerst op indirecte hitte legt tot een kerntemperatuur van 44°C. Als dat zo ver is grill je hem af boven directe hitte voor een mooi bruine en knapperige korst.
3. Laat na het barbecueën het vlees rusten en snijd dan in plakken op de draad. Schep de chimichurri op het vlees, draai wat verse peper over het vlees en strooi er zout overheen. Serveer direct.

Geniet!

ID: 8269

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven