Huis
Tuin
Video
& Weber

Wonen midden in de natuur: barbecueën bij de familie Taal!

De zomer is nu écht begonnen en het is tijd om lekker naar buiten te gaan! Deze week brachten we een bezoekje aan de familie Taal, die in het mooie Maasland woont en maar al te graag buiten eten met deze zomerse temperaturen.

Lekker naar buiten

Alex en Jacqueline wonen samen met hun kinderen in het groene Midden-Delfland en brengen veel tijd buiten door. Een kop thee op de veranda, een rondje fietsen door de polder of voetballen in de tuin zijn dagelijkse bezigheden. Net zoals buiten eten: ‘Het liefst elke dag! Het weer laat het natuurlijk niet altijd toe, maar als het kan…’ aldus Jacqueline. Terwijl ze met zoon Maarten de keuken induikt om de barbecue voor te bereiden, zet jongste zoon Job alvast de brikettenstarter aan. Alex poetst nog even snel het rooster: ‘Je bent getuige van de primeur, dit is namelijk de eerste keer dat hij uit de schuur komt dit jaar. Gelukkig doe ik het niet voor niets, want hij zal wel vaker aan gaan deze zomer!’.

Oud en vertrouwd & een nieuw experiment

In de keuken gaat Jacqueline aan de slag met een tweede primeur, ze gaat namelijk voor het eerst zoete aardappel poffen op de barbecue. ‘Hoe gezellig het ook is om met zijn allen aan tafel te zitten wachten, kook ik ze toch even kort voor. Anders worden de jongens ongeduldig’, zegt ze met een knipoog. Maarten pikt stiekem een stokbroodje en helpt met het snijden van de groenten. Ook zijn favoriete recept staat op het menu van vanavond: hamburgers! ‘We zetten gewoon alles los op tafel hoor mam, dan kunnen we hem zelf bouwen straks.’  

Jacqueline besprenkelt de aardappelen met olijfolie en wikkelt ze in aluminiumfolie. Tijd om ze op de barbecue te leggen en de hamburgers te bakken!

Midden in de natuur

Terwijl Alex de hamburgers nog eens omdraait, kletst de rest van het gezin aan tafel over school en werk. Ze zijn niet de enigen in de tuin, ‘We hebben een kat, kippen en zelfs kuikens… maar die gaan niet op de barbecue hoor!’ aldus Job. Inmiddels zijn de hamburgers klaar en de aardappels gepoft. Jacqueline heeft nog een kruidendip gemaakt voor bij de aardappels, ‘eetsmakelijk allemaal!'.

ID: 8739

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven