Huis
Tuin
Video

Zalm van de barbecue!

& Weber
Met het mooie weer dat er aankomt, kunnen we niet anders dan dromen over heerlijke avonden in de zon met een zomers drankje en de barbecue aan. Maar wat gooi je op de barbecue? Grillmaster Bram maakt gerookt zalm op de Master Touch Premium van Weber. En die kun jij ook maken!

Een stukje gerookte zalm is een heerlijk zomers gerecht. Lekker met wat sla, een wit wijntje en een partje citroen voor de frisheid. In de video zie je hoe Bram de zalm klaarmaakt op de barbecue van Weber. Om de barbecue op de juiste temperatuur te krijgen, gebruikt hij een kolenstarter. Dit is een soort schoorsteen die je onderaan aansteekt, waardoor er een trek naar boven ontstaat en alle kooltjes tegelijkertijd warm worden. Ook gebruikt hij een diffuser plate, speciaal zodat de zalm lekker gerookt – en dus niet aangebrand - wordt. Zelf maken? Je vindt hieronder het recept.

Recept 'Zalm van de barbecue'

Ingrediënten:
- 1 hele zalmzijde (is een BBQ-portie voor ongeveer 20 mensen)
- 30 gram zeezout

  • Eerst moet de zalm gezouten worden, zodat ‘ie een lekkere bite krijgt. Dit laat je een uur staan en rusten, op die manier kan het zout goed in de vis trekken.
  • Haal het zout van de zalm en spoel hem af met koud water. Dep de zalmzijde goed droog.
  • Verdeel de zalm met vel in minimaal 20 stukken en plaats met vel naar de onderkant op het grillrooster.
  • Ondertussen zorg je ervoor dat de Master-Touch GBS Premium van Weber op de juiste temperatuur komt voor het roken van de vis, door middel van de kolenstarter. Uiteindelijk moet ‘ie zo'n 90-100°C graden zijn.
  • Voeg een handje vol houtsnippers of 5/6 houtblokjes toe aan de briketten, leg de Diffuser Plate bovenop de houtskoolring en plaats vervolgens een rooster erboven. Leg je zalm erop en sluit de barbecue en sluit de barbecue. Vergeet niet een aluminium druipbakje op de Diffuser Plate te zetten om het vet van de vis op te vangen.
  • Na een kwartier mag je de zalm eraf halen, want dan is ‘ie goed gerookt. De zalm is klaar als deze niet meer doorzichtig is. Als er witte eiwitdruppels verschijnen, is de temperatuur te hoog. Schuif je spatel eronder en probeer de zalm heel te houden. Dat is misschien nog wel de grootste uitdaging van dit gerecht.

Eet smakelijk!

Meer BBQ-inspiratie? Bekijk de website van Weber. 

ID: 8099

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven