Huis
Tuin
Video

4 mooie najaarsbloeiers die je nu kunt planten

De tuin is natuurlijk op z’n mooist als alles volop in bloei staat. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat je tuin in het najaar maar een kale bedoening moet zijn. Ook aan het eind van het jaar zijn er planten die prachtig kunnen bloeien.

Hovenier Lucas Lens geeft je tips voor 4 mooie varianten die je tuin ook in het najaar opfleuren. 

1. Heide (Calluna vulgaris)

“Wat nu volop te verkrijgen is, zijn heidestruiken. Deze staan erg mooi op je terras als je ze in potten plant.” Deze heide ken je misschien wel als de plant die onder andere de Posbank (op de Veluwe) in het najaar paars kleurt. Maar ze doen het dus ook erg goed in je tuin én kleuren je tuin extra mooi in het najaar. Paars is de meest voorkomende kleur, maar ze bestaan ook in de kleuren roze, wit en geel.

heide

2. Sedum

“Als de vaste planten in je borders de bloei missen is het ook leuk om sedum te planten.” Sedum is een prachtige vaste plant met grijsgroene bladeren en warme rood/paarse bloemen die tot en met oktober in bloei staan.

sedum

3. Herfstanemoon (Anemone)

Ook de herfstanemoon is volgens Lucas Lens een perfecte plant om je tuin in het najaar mee op te fleuren. Deze vaste plant bloeit namelijk van augustus tot laat in de herfst en is er in de kleuren roze en wit mét gele kern, waardoor het een echte blikvanger voor in de border is. 

anemone

4. Siergrassen

Hoeft voor jou de nadruk niet per se op felle kleuren te liggen, maar meer op elegantie en volume? Daar weet Lucas ook raad mee: “Kies dan voor siergrassen. Die zijn nu écht op z’n mooist!” Ze bestaan er in allerlei vormen en maten. Van subtiele grassen ter opvulling tussen je borders tot volle witte pluimen, zoals onze favoriet Cortaderia selloana, oftewel: pampasgras. 

pampasgras
Marjolein Sintenie
ID: 9302

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven