Huis
Tuin
Video
& Mobilane

4x inspiratie voor een originele haag

Op zoek naar de perfecte haag voor in je tuin? Dan kom je al snel terecht in het groene doolhof van buxussen, taxussen en klimop. Mobilane maakt je keuze wat makkelijker met vier originele en ideale kant en klare hagen.

1. De vuurdoorn

De vuurdoorn (Pyracantha ‘Dart’s Red’) maakt van je tuin meteen een vrolijk geheel. De haag heeft aan het begin van de zomer crèmewitte bloemen en in het najaar hangen er oranjerode bessen aan de haag, die vogels maar al te graag oppeuzelen. Een levende tuin gegarandeerd dus! Extra voordeel: de vuurdoorn beschermt met zijn stekels je tuin tegen onuitgenodigde gasten.

2. De Kardinaalsmuts

De Kardinaalsmuts (Euonymus ‘Dart’s Blanket’) is een wat zachtere, bladhoudende haag die in het najaar een warme, rode gloed krijgt. De haag is een trage groeier en dat betekent: weinig onderhoud. Lekker!

3. De klimop

Een echte klassieker onder de hagen is van klimop (Hedera). Behalve de groene soorten zijn er meer varianten. Zo heeft Mobilane naast de 'gewone' klimop ook een klimop met geel-groen en wit-groen blad.

4. De haagbeuk

De haagbeuk (Carpinus Betulus) maakt je tuin meteen stijlvol met zijn frisgroene blad. Én de haag heeft bijna geen onderhoud nodig. Tweemaal per jaar snoeien is al voldoende. Fijn hè?

Meer inspiratie en informatie over kant en klaar-hagen in je tuin? Kijk dan op de website van Mobilane.

ID: 8322

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven