Huis
Tuin
Video

Handig! Deze app vertelt je precies naar welke plant je kijkt

Tijdens het wandelen komt het wel eens voor dat je een plant of bloem ziet, die je niet meteen kunt plaatsen. Hè, vervelend. Daar hebben techneuten nu een wel heel handige oplossing voor gevonden.

App

Er is namelijk een app voor je mobiele telefoon ontwikkeld die je precies kan vertellen welke bloem of plant je voor je hebt. Vier Franse organisaties hebben de handen ineengeslagen met het Tela Botanica netwerk en hun krachten gebundeld tot een heel handige applicatie.

Online

Via het internet kunnen gebruikers een foto delen van de plant. De app bevat een automatisch identificatiesysteem. Dit systeem vergelijkt de foto met foto’s uit een databank voor planten en bloemen.

Verbetering

Naarmate er meer foto’s worden geüpload, zal het proces beter en beter verlopen. Ook nu gaat het al heel goed met de app: hij werd al meer dan 50.000 keer gedownload in de Google Play app-store.

Downloaden

Wil jij deze praktische app ook eens uitproberen? Download dan Pl@ntNet in de Google Play app-store. Ook voor iPhones bestaan varianten van deze app, zoals PlantSnapPro.  

Ook binnenshuis kunnen apps je helpen:
Kijk maar eens naar deze interieurapps.   

Fotocredits:
Headerfoto: Paolo Calalang – Unsplash   

Bron: Plantnet Project 

Christa Koeyvoets
ID: 8066

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven