Huis
Tuin
Video

Bamboe in de tuin? Zo verzorg je het

Wil je tropische sferen in de tuin, dan mag bamboe natuurlijk niet ontbreken. Het ziet er prachtig uit en het lijkt altijd zomer te zijn. Toch is de verzorging hiervan niet altijd even makkelijk…

Bamboe in de tuin is misschien wel voor gevorderden, maar met deze tips moet het wel lukken!

Goed planten

Een goed begin is het halve werk, ook bij bamboe planten. Plant je bamboe in een neutrale, humusrijke grond. Maak een gat dat dubbel zo groot als de kluit en 1,5 keer zo diep is als de kluit. Vult het gat dan op met organisch materiaal. Breng vervolgens een organische mulchlaag aan.

Water geven

Voordat je je bamboe in de grond zet, kun je de wortelkluit het beste even in water dompelen. Zo heeft hij genoeg startwater. Geef gelijk na het planten ook genoeg water. Geef in het begin heel veel water, dit is cruciaal voor de plant. Elke dag is goed, en later kun je dit verminderen tot twee of drie keer per week. Vooral in het eerste jaar mag de bamboe echt niet uitdrogen.

Bemesting

Geef je bamboe regelmatig organisch mest voor het beste resultaat. Geef hem echter niet te veel, want dat vindt hij niet fijn. Om de vier weken een klein beetje mest is prima. Doe dit vanaf maart tot eind juli.

Bescherming

Bamboe groeit van nature niet in Nederland door het wisselvallige weer. Hij heeft dan ook bescherming nodig tegen de koude winters. Dit kun je doen met behulp van een extra mulchlaag of compost. Zo voorkom je dat je bamboe uitdroogt.

Julia van Rijn
ID: 8788

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven