Huis
Tuin
Video

Dit is waarom je een lepel met suikerwater in de tuin moet leggen

Er zijn honderden gekke trucjes voor je tuin, de een nog vreemder dan de ander. Zo klinkt suiker in de tuin leggen waarschijnlijk ook erg bijzonder. Toch is dit trucje hele erg belangrijk. Niet perse voor je bloemen en planten, maar wel voor de bijen!

Britse televisiemaker en bioloog David Attenborough (je weet wel, van de natuurdocumentaires) heeft deze tip de wereld ingebracht, en daar zijn we heel blij mee.

Bijen in gevaar

De bijenpopulatie is in de afgelopen vijf jaar voor een derde afgenomen. Misschien merk je daar nu niets van, maar als dit zo doorgaat kunnen we er veel problemen van ervaren. Sterker nog, als je bijen helemaal verdwijnen, hebben mensen waarschijnlijk nog maar vier jaar te leven…

Bijen bestuiven namelijk een derde van ons voedsel. Door deze insecten kunnen wij genieten van onze appels, tomaten, aardbeien en nog veel meer groente en fruit. Belangrijk dat we ze behouden dus.

Een lepeltje suiker

Soms zijn bijen moe en hebben ze geen energie meer om naar hun korf terug te gaan. Hierdoor kunnen ze vertrapt worden en gaan ze dood. Om dit te voorkomen kun je twee eetlepels kristalsuiker en een eetlepel water met elkaar mengen. Leg dit op een lepeltje in je tuin en de bijen zullen er heerlijk van smikkelen.

Julia van Rijn
ID: 8349

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven