Huis
Tuin
Video

Het is weer zo ver! 7x de mooiste blauweregen in bloei

Eindelijk is het weer zo ver: de blauweregen staat weer voor eventjes prachtig in bloei! Helaas is het met een paar weken weer voorbij, dus genieten we er nog even volop van! We zetten 7x de mooiste Blauweregen in Nederland op een rijtje!

Op regen zitten we misschien niet altijd te wachten (behalve in dit geval misschien), maar wat ons betreft mag blauweregen het hele jaar door naar beneden dwarrelen. Huh?! We hebben het hier natuurlijk over de prachtige klimplant met trossen blauwe, paarse, witte en roze bloemetjes. Omdat we er geen genoeg van kunnen krijgen zetten we 7x de mooiste blauweregen -of ook wel Wisteria genoemd- op een rijtje!

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

Niet altijd blauw

Hoewel de naam doet vermoeden van wel, is blauweregen niet altijd blauw van kleur. Daarom schrijf je de naam ook aan elkaar. Er bestaan namelijk ook witte en roze blauweregen! Maar wat voor kleur de blauweregen ook heeft, prachtig is ‘ie hoe dan ook!

Klimmer

De blauweregen is familie van de vlinderbloem en heeft geen hechtwortels. Daarom hebben ze extra steun nodig om te klimmen. Maar pas op met je regenpijp, want het is een zeer krachtige plant die met gemak je regenpijp kan kapotmaken!

Bekijk ook: 

Fotocredits
Headerfoto: Langs Leidse Straten - Instagram

Marjolein Sintenie
ID: 8389

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven