Huis
Tuin
Video

Wauw! Deze bloemblaadjes lijken op kolibries!

Bloemen komen in allerlei vormen, maten en kleuren. Maar heb je ooit een bloem in de vorm van een kolibrie gezien?

De natuur weet ons keer op keer weer te verbazen. Van bloemen die op apen lijken, tot bomen die een beetje verlegen zijn en nu dus ook bloemblaadjes die sprekend op kolibries lijken. Prachtig toch?!

Op Reddit werd de volgende foto gedeeld met het onderschrift: “Moet je deze bloemen zien die net op kleine kolibries lijken!”

kolibrie plant

Crotalaria cunninghamii

Het gaat hier om de Crotalaria cunninghamii, ook wel de groene birdflower of vorstelijke birdflower genoemd. Een plant die in de afgelegen en droge delen van Australië groeit, voornamelijk in het noordelijke binnenland. De plant groeit het beste in zanderige gebieden. Daarom groeit ‘ie vooral ook in duinen, langs stranden en in Mulga gemeenschappen.

kolibrie

Nuttig

Buiten het feit dat de plant erg bijzonder oogt, schijnt de plant ook nog eens nuttig te zijn. De aboriginals gebruikten het sap van de bladeren namelijk om ooginfecties te behandelen.

Wanneer de blaadjes nog aan de plant vastzitten lijken ze overigens iets minder op kolibries, maar zijn ze nog altijd bijzonder om te zien. Zo lijkt het namelijk alsof ze met hun koppie in de bloemen steken. Iets wat ze in het echt natuurlijk ook doen.

Marjolein Sintenie
ID: 8755

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven