Huis
Tuin
Video

Deze bloem hoort bij jouw geboortemaand!

Iedereen heeft een sterrenbeeld, maar wist je ook dat je naast je horoscoop en geboortesteen ook een geboortebloem hebt? Aan iedere maand zit een specifieke bloem verbonden en deze zegt ook veel over jouw karakter!

Januari: Sneeuwvlokje en Anjer

Het sneeuwvlokje staat voor hoop en schoonheid. De Anjer heeft verschillende betekenissen, maar symboliseert over het algemeen liefde en genegenheid.

Februari: Sleutelbloem en Viooltje

Geboren in februari? Hoewel je bij deze maand eerder rode rozen verwacht horen die officieel niet bij deze maand, maar zijn het de sleutelboem en het viooltje. Viooltjes staan voor trouw. Mocht je iemand deze bloem cadeau geven dan zeg je dat je diegene altijd trouw zult blijven. Sleutelbloemen geef je volgens de astrologische bloemenleer aan personen die je niet kunt missen in je leven. Twee prachtige bloemen die vooral staan voor trouw en een groot hart.

Maart: Narcis

Narcissen symboliseren een nieuw begin. De naam “Narcis” komt van het griekse Narkissos, wat verdoving betekent. Deze naam is niet zomaar gekozen, narcissen zijn namelijk giftig. Deze bloem staat voor ongeëvenaarde liefde. 

Buitenkijker: de inspirerende Japanse tuin van Lia en Frans
Buitenkijken

April: Madeliefje en Lathyrus

Madeliefjes staan voor onschuld, loyale liefde en puurheid. Ook is geheimzinnigheid een karaktereigenschap die past bij de madeliefjes. De Lathyrus is een sierlijke roze paarse bloem die staat voor plezier en afscheid.

Mei: Lelietjes van Dalen

De heerlijk ruikende lelietjes van dalen staan voor lieftalligheid, bescheidenheid en terugkeer naar geluk. Past dit bij jouw karakter?

Juni: Roos

De geurigste bloemsoorten horen bij juni. Rozen associëren we altijd met liefde, maar er zitten veel meer betekenissen aan vast. Rozen symboliseren ook wel geluk, onschuld, puurheid en dankbaarheid.

Juli: Ridderspoor en waterlelie

Ridderspoor heeft verschillende betekenissen. Het staat voor wispelturigheid, een vrolijk karakter en de bloem symboliseert liefde. De waterlelie is de ster van het water en staat voor puurheid en elegantie.

Augustus: Gladiool en Klaproos

Ben je in augustus geboren? Dan staat een groot hart en liefde centraal. Heldere en opvallende bloemen symboliseren deze maand. De gladiool staat voor kalmte, integriteit en blinde liefde. De vrolijke klaproos staat voor plezier, troost en succes.  

September: Aster en Klimmende winde

De september geboortebloem draait volledig om het verspreiden van liefde. Het sterrenbeeld Maagd is nuchter, slim, kalm en integer. De stralende lilakleurige Aster staat voor krachtige liefde en de klimmende winde staat symbool voor genegenheid. Twee prachtige geboortebloemen.

Oktober: Cosmea

Het griekse woord Kosmos betekent: orde, harmonie en wereld. Dit is ook precies wat deze bloem symboliseert. Dit past helemaal bij het sterrenbeeld Weegschaal. 

November: Chrysant

Ben je geboren in november? Dan heb je maar één geboortebloem. Maar wel één die bijzondere krachten heeft. De chrysant staat voor liefde, onschuld, puurheid en onbeantwoorde liefde.

December: Hulst en kamernarcis

De hulst en kamernarcis staan allebei voor hoop en geluk. Twee prachtige bloemen die exact passen bij deze geboortemaand.

Fotocredits:

Headerfoto: Irina Iriser - Unsplash

Foto 1: Nick Nice - Unsplash

Foto 2: Tirza van Dijk - Unsplash

Foto 3: Milos Tonchevski - Unsplash

Foto 4: Christian Allard - Unsplash

Maxime Meijer
ID: 10223

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven