Huis
Tuin
Video

Wauw! Deze plant heeft bloemen in de vorm van gebroken hartjes

Deze prachtige bloem heet officieel Dicentra spectabilis maar wordt ook wel ‘het gebroken hartje’ genoemd. De bloem heeft de vorm van een hartje en heeft een rozerode kleur met een wit centrum. De bloem is echt adembenemend!

De Japanse legende

De bloem is een overblijvende plant uit de papaverfamilie en is afkomstig uit Oost-Azië, Oost Siberië, China, Korea en Japan. Volgens de Japanse legende is de bloem ontstaan toen een jonge man probeerde een vrouw voor zich te winnen. Dit mislukte, waarna de man zichzelf met een zwaard in zijn hart stak. De bloem symboliseert het bloedende hart van de verliefde man. Wanneer de bloem verder uitbloeit, splijt het hart namelijk ook nog in tweeën. 

De herfst in huis halen? Deze bloemen en planten maken je herfstboeket helemaal af
Bloemen en planten

Giftige schoonnheid

Het gebroken hartje bloeit van april tot en met juni. De bladeren zijn ongeveer 50 cm hoog en de plant groeit vooral goed onder bomen, struiken en op het noordelijke gedeelte in de tuin. Ondanks het fragile en mooie uiterlijk van de plant is het gebroken hartje giftig. Sommige mensen krijgen ook allergische reacties op de huid van deze bloem. Draag dus voor de zekerheid tuinhandschoenen als je met deze schoonheid aan de slag gaat!

Fotocredits:

Headerfoto: Aaron Burden - Unsplash 
Foto 1: Alehandra13 - Pixabay

Daphne van Kaam
ID: 9615

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven