Huis
Tuin
Video

De amandelboom: een prachtige plant voor in je tuin

De amandelboom, ook wel de Prunus dulcis, is verkrijgbaar als sierboom en als hoogstam. Deze boom bloeit prachtig in het voorjaar en dat viel zelfs Vincent van Gogh op. Hij schilderde deze boom in de tijd dat hij nog in de Provence woonde. Wil je ook een amandelboom in je tuin? Wij zetten wat informatie over deze mooie boom voor je op een rijtje!

De amandelboom

De amandelboom bloeit in de maanden maart en april en heeft een warm plekje in de zon nodig. Je kunt de boom planten tussen november en maart maar de beste maand om de boom te planten is februari, mits het niet vriest. De amandelboom hoeft amper gesnoeid te worden en aan de amandelboom groeien vruchten die lijken op kleine groene perziken. De pit in deze vrucht kun je eten en valt meestal tussen augustus en oktober uit de boom.

De mythe van de amandelboom

Ook zijn er verschillende mythes over de amandelboom. Zo zou de Thractische prinses Phyllis volgende de Griekse mythologie gestorven zijn omdat haar geliefde niet op tijd terugkwam uit de Trojaanse oorlog. Volgens de mythe veranderden de goden haar toen in een amandelboom. Toen haar geliefde terugkwam was zijn hart gebroken en omhelsde hij de amandelboom, deze begon na de omarming prachtig te bloeien! Tegenwoordig hoeft er gelukkig geen geliefde meer te sterven om deze prachtige boom in bloei te zien, met een zaadje en de juiste verzorging kom je al een heel eind!

Fotocredits:

Headerfoto: Aubrey Rose Odom-Unsplash

Daphne van Kaam
ID: 9838

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven