Huis
Tuin
Video

Deze 6 planten zijn wél veilig voor je huisdieren

Sta je op het punt om nieuwe planten te kopen? Wacht dan eventjes! Bepaalde planten zijn namelijk giftig voor dieren wanneer ze dit per ongeluk opeten. Gelukkig zit je met deze 6 plantensoorten wel veilig!

1. De bananenplant

Eigenlijk best logisch, want dit is een plant waar voedsel aan groeit. De bladeren van deze plant zijn hartstikke veilig en worden vaak in de Indonesische keuken gebruikt! Het is een ontzettend populaire kamerplant, aangezien hij ook makkelijk is in onderhoud

2. Varen

Varens zijn geweldige kamerplanten, omdat ze goed zijn voor je gezondheid. Ze verbeteren de luchtkwaliteit in je huis. Ze hebben niet echt een lekkere smaak, dus je kat zal hem waarschijnlijk met rust laten. Is je kat wel fan? Geen probleem, want ook deze plant is niet giftig.

3. De orchidee

Liever wat meer kleur in je huis? De orchidee voegt superveel sfeer toe aan je interieur, omdat ze vaak in de mooiste kleuren komen. Deze kun je ook gerust in je woonkamer zetten wanneer je huisdieren hebt. 

4. Bromelia

Een superpopulaire kamerplant en dat is niet voor niets! Net als de orchidee is dit een fleurige plant met een kleurrijke bloem. Staat gezellig en totaal huisdierproof! 

Is je orchidee uitgebloeid? Gooi 'm nog niet meteen weg, want er bestaat een grote kans dat er weer blaadjes aan groeien! Zo zorg je daar voor. 

5. Palmen

Palmen zijn ontzettend leuk in je huis, maar let wel op! Niet alle palmen zijn huisdier-safe. Zoek vooral even op de Latijnse benaming van je palm. Meerdere palmen zijn namelijk wel gewoon diervriendelijk, zoals de Areca, Washingtonia, Chamaedorea, Kentia of de Rhapis. Welke absoluut niet kan is de Cycas palm.

6. De Aloë Vera

Twee vliegen in één klap! Deze plant is niet giftig én houdt vlooien op afstand. De Aloë vera plant verspreidt een geur waar vlooien niet van houden. Hierdoor zullen ze ook op afstand blijven van je huisdier! 

Fotocredits:

Header: Pexels - Pixabay

Esmée Duindam
ID: 9191

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven