Huis
Tuin
Video

Deze planten gebruikte Tom voor de tropische tuin!

Vond jij de tropische tuin ook zo mooi? Je kunt lekker zelf aan de slag, want Tom deelt graag het lijstje met daarop de planten die hij heeft gebruikt, dat is handig!

Olijfbomen

De echte eyecathers van deze tuin zijn de olijfbomen die Tom gebruikte, zo'n 6000 jaar geleden maakte de olijfboom zijn intrede in Europa. De boom heeft een ruige stam en erg lekkere vruchten. Ook in Nederland kunnen er vruchten groeien aan de olijfboom.

Bananenplant

Ook gebruikte Tom bananenplanten in de tuin, deze stoere, exotische plant is vooral bekend van zijn mooie bladeren. De bladeren van de bananenplant kunnen enorm worden, maar helaas niet in ons klimaat. Er zijn maar liefst 4000 verschillende soorten bananenplanten, poeh!

Yucca

Ook de Yucca kwam veelvoudig voor in de nieuwe tuin van Wessel en Lisa, deze plant komt uit het Zuid-Amerika en heeft dus best een tempramentje! Ze komen voor in verschillende maten en soorten.

Nog niet uitgeshopt? Tom gebruikte ook deze planten in de tuin:

- Dwergpalm (Chamaeropsis humilis cerifera)
- Blauw siergras (Festuca Glauca Elijah blue)
- Blauwe zegge (Carex Panicea)
- Vetmuur (Sagina Subulata)

Lobke Taal
ID: 8549

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven