Huis
Tuin
Video

Dit is waarom je een fluweelboom in je tuin wilt

Ben je nog op zoek naar wat kleur in je tuin of naar een wat exotischere boom dan een Hollandse appelboom? Heb je ooit gehoord van de fluweelboom? Deze fleurt jouw tuin helemaal op!

Waarom een fluweelboom?

De fluweelboom (Rhus typhina), ook wel de azijnboom genoemd, heeft hele zachte takken, zo zacht als fluweel. Dit komt omdat ze helemaal bedekt zijn met kleine haartjes. In de zomer wordt deze boom helemaal groen met ontzettend veel mooie bladeren. Ook groeien er kaarsachtige pluimen aan de boom die eerst felgroen kleuren. Wanneer de herfst aanbreekt verkleuren zowel de bladeren als de pluimen donkerrood. Je kunt je bedenken dat deze boom een geweldige sierwaarde heeft voor je tuin. Prachtig toch?

Plantentips van Mama Botanica: Zo houd je je planten gelukkig!
Kamerplanten

Makkelijke verzorging

Het onderhouden van deze boom is ontzettend makkelijk. Je hoeft hem bijna niet te snoeien, tenzij jij 'm zelf te groot vindt worden. Dan kun je hem tot 10 centimeter afsnoeien. Daarnaast heeft deze boom niet heel veel water nodig, maar houdt ‘ie wel van een vochtige grond. Het water moet goed weg kunnen lopen, dus je kunt hem het beste in losse aarde planten. 

Winterhard

Daarnaast is de fluweelboom ook nog eens winterhard, dus je kunt hem in de winter gewoon in je tuin laten staan. Hij verliest wel al zijn bladeren rond de koude periode, maar deze komen in het voorjaar snel weer terug!

Esmée Duindam
ID: 9860

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven