Huis
Tuin
Video

Slecht nieuws: ook dit jaar dreigen er weer grote droogteproblemen

Ai… waarschijnlijk zullen we ook in 2019 te kampen hebben met een tekort aan zoetwater. Het jaar begon droger dan ooit en de problemen worden dan ook al vroeg verwacht.

Droogtemonitor

De Landelijke Coördinatiecommissie Waterverdeling (LCW) bracht onlangs een droogtemonitor uit. In het zuiden en oosten van Nederland wordt het water in sloten en beken zo lang mogelijk vastgehouden, en het Amsterdam-Rijnkanaal krijgt water uit de Waal om verzilting tegen te houden.

Regen is niet genoeg

Hoewel er de komende tijd regen is voorspeld, zal dat niet genoeg zijn om de extreme droogte tegen te gaan. Er valt namelijk nog heel wat te compenseren: ook in 2018 was er al sprake van een enorm droge zomer. Vooral boeren merken de effecten van het watertekort.

Meehelpen

Wat kun je zelf doen om een steentje bij te dragen? Probeer het waterverbruik van je huishouden laag te houden, bijvoorbeeld door niet te lang te douchen (houd bijvoorbeeld een maximum van 8 minuten aan) en de auto minder vaak te wassen. Ook kun je het verbruik van apparatuur in huis dat veel water nodig heeft, verminderen. Voorbeelden daarvan zijn de vaatwasser en wasmachine.  

Bekijk ook: 

Fotocredits:
Headerfoto: Marjolein Sintenie 

Bron: AD

Christa Koeyvoets
ID: 8343

Deel dit bericht

We hebben de onderstaande url naar je klembord gekopieerd.

Mis nooit meer inspiratie voor je huis en tuin!

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief
Je e-mailadres was niet correct. Dank voor je inschrijving. We hebben je een e-mail gestuurd om je e-mailadres te bevestigen
Inschrijven